Anthem prodal polovico manj kopij igre kot Mass Effect: Andromeda

Anthem je zadnji poskus razvijalca Bioware, da se končno vrne na pota stare slave in zopet postane spoštovano ime v igričarskih krogih.

Žal pa očitno Anthem ne bo rešilna bitka tega razvijalca, ki ga poznamo po odličnih naslovih kot so Dragon, Age, Mass Effect in Knights of the Old Republic.

Na Metacriticu zaenkrat drži porazno oceno 61%, kar je precej manj kot pa njihov prejšnji naslov Mass Effect: Andromeda, ki trenutno stoji na oceni 72%.

Skladno s tem trpi tudi prodaja.

Rezultati so zaenkrat znani samo za Veliko Britanijo in gre za fizične izvode igre.

Sicer je Anthem med prvim tednom od izida splezal na vrh njihove lestvice, a vseeno to ni ravno razlog za navdušenje. Andromeda je namreč izšla v podobnem časovnem oknu leta 2017 in prodala polovico več izvodov igre in že to je bilo slabo, saj je bila to polovica prodaje Mass Effect 3.

V primerjavi s svojim največjim konkurentom, igro Destiny 2, katera je izšla septembra 2017, pa se Anthem odreže še slabše, saj je dosegel samo četrtino njene prodaje.

Gre sicer za fizične kopije igre in založnik EA je za Anthem veliko vlagal predvsem v digitalno prodajo, saj se gre navsezadnje za večigralsko igro, poleg tega pa je veliko igralcev dobilo dostop preko njihovega servisa Origin Access.

Vseeno pa lahko iz teh podatkov razberemo, da se Anthem prodaja precej slabo.

Videli bomo, če bo Biowaru uspelo preobrniti ladjico v bolj udobne vode, odvisno pa je tudi od založnika EA-ja, koliko bo še igro sploh podpiral. Namreč zaradi slabih prodajnih rezultatov Andromede ta ni potem prejela več nobenega dodatka oz. DLC-ja, zato se bojimo, da zna isto usodo doleteti tudi Anthem.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime