Streljanje na Novi Zelandiji – morilec pred napadom izjavil “Subscribe to PewDiePie”

Tragična novica danes prihaja iz Nove Zelandije, kjer je več ljudi s strelnim orožjem napadlo dve mošeji in sicer v mestu Christchurch.

Eden od strelcev je svoj napad že prej sporočil na sporni strani 8Chan in na njihovih forumih zapisal: “Prosim, storite svoj del in širite moje sporočilo, delajte meme ter pišite traparije, tako kot to vedno počnete.”

Tip je celo pokol snemal v živo in posnetek se je pojavil tako na Facebooku ter tudi Instagramu, trajal pa je kar 18 minut. Facebook je zadevo takoj odstranil, opozarjajo pa tudi, da posnetka ne širite.

V prvih minutah videa je napadalec dejansko izjavil: “Subscribe to PewDiePie”, kar je popularna fraza, ki jo uporablja znani YouTuber v borbi s kanalom T-Series za prevlado na področju naročnikov.

PewDiePie je tudi podal svojo uradno izjavo na Twitterju, v kateri je zapisal, da je naravnost zgrožen, da je ta oseba omenila njegovo ime, hkrati pa je ponudil sožalje vsem žrtvam te tragedije.

Napad je bil izveden na dveh različnih lokacijah, umrlo je najmanj 49 ljudi, okoli 50 pa je poškodovanih. Prišla so tudi poročila, da naj bi se v okolici nahajala bomba a to zaenkrat ni potrjeno. Zaenkrat so prijeli enega napadalca in ga držijo v priporu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime