Epic Store shranjuje vaše Steam podatke in Valve tega dejstva ni preveč vesel

Epic trgovina je med PC-jaši postala precej slavna in razvpita a ne zaradi svojih pozitivnih ampak predvsem zaradi ustvarjanja ekskluziv na PC platformi ter zaradi manjka pritiklin, ki jih konkurenčni klienti ponujajo že dolgo časa.

Nedavno pa je na plano privrela nova kontroverzija.

Epic namreč zbira vse vaše Steam podatke in jih potem shrani v zašifrirano datoteko localconfig.vdf. Po njihovih besedah, naj bi bila datoteka povsem neškodljiva, razen če se uporabnik odloči uvoziti svoj seznam prijateljev. Takrat podatki odfrčijo na Epicove strežnike.

Valve ni preveč zadovoljen, da Epic zbira podatke o njihovih uporabnikih, kar je tudi včeraj izjavil Doug Lombardi:

“Pregledujemo, kakšne točno informacije Epic odvzema od Steama. Naš klient shrani različne podatke kot so kakšne igre si lastite, vaš seznam prijateljev ter shranjena gesla (podobno kot se to shrani v piškotkih brskalnika). To so zasebni podatki, ki so shranjeni samo na uporabniškemu računalniku in niso namenjeni temu, da bi jih uporabljal kak drug program ali pa da bi jih prenesli na kak tretji strežnik.”

Valve očitno ni zadovoljen z Epicovim početjem, kontroverzija pa je še dodatno podžgala ugibanja, da Epic preveč vohlja za svojimi uporabniki, kar naj bi bila posledica tega, da si jih lasti kitajski gigant Tencent – znan po vdiranju v zasebnost uporabnikov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime