Govorica, da bo nova Half-Life igra izšla v naslednjih petih letih je bila lažna

Biti oboževalec Half-Life serije zagotovo ni lahko delo.

Odkar nas je razvijalec Valve leta 1998 odpihnil s prvim delom, čemur je sledil enako navdušujoč naslednik leta 2004, smo igralci na trnih in nepotrpežljivo čakamo nadaljevanja avantur znanstvenika Gordon Freemana.

Žal pa je danes Valve precej drugačna beštija od tistega razvijalca, ki ga poznamo iz mladosti, saj si sedaj lasti platformo Steam ter s tem služi bajne vsote in mu iger pravzaprav sploh ni več treba izdelovati.

Zato trojke že dolgo časa ni na spregled in veliko članov originalne ekipe je v preteklosti zapustilo Valve, zato so upanja na nadaljevanja praktično umrla.

Predsednik Valva, Gabe Newell, je znan po temu, da rad odgovarja na e-maile in včeraj je prek interneta zopet završalo.

Nekdo naj bi Gaba vprašal, “če bi igral novo Half-Life igro pred smrtjo” in ta mu je odgovoril: “Samo ne umri v nekje naslednjih petih letih ;)”.

Upanja so se zopet takoj spet dvignila, da bomo morda vendarle dobili novo Half-Life igro, žal pa so ta zopet hitro ugasnila. Poštno sporočilo je bilo namreč lažno in nekdo se je spet grdo poigral z vsemi Half-Life oboževalci.

Je pa Gabe Newell za medije zopet potrdil, da Valve dela na treh VR igrah in da “trenutno obožujejo PC trg”. Seveda to bolj malo pomeni Half-Life navdušencem, a dobro je vedeti, da Valve sploh še zanima razvoj novih naslovov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime