Noctua je predstavila nov hladilnik NH-U12A

Avstrijsko podjetje Noctua slovi predvsem po procesorskih hladilnikih in ventilatorjih. Ob svojevrstni barvni kombinaciji bež rjave barve, se od drugih razlikujejo tudi po tem, da hladilnike izdajajo redkeje.

Originalen NH-U12 je na trg prišel že leta 2005 in vse od splavitve predstavlja osrčje Noctuine linije hladilnikov. Novinec NH-U12A tako predstavlja 5. generacijo Noctuine serije U12 120mm hladilnikov. Vključuje dva prenovljena 25mm ventilatorja NF-A12x25 PWM z diagonalo 120mm in kompleten redizajn odvodnih cevi, saj se je število iz petih (U12S) povečalo na sedem.

Nekaj besed je z mediji delil tudi izvršni direktor Roland Mossig: “Ponosni smo na naše dosežke in tako z veseljem predstavljamo novo NH-U12A, ki prinaša še boljše hlajenje. Nekatere dele predhodnikov smo popolnoma poustvarili in tako uspeli izdelati hladilnik, ki se lahko kosa z precej masivnejšimi konkurenti. Posebno pozornost smo posvetili kompatibilnosti, posledica je neinterferenca z režami za ram in PCI-e režo.”

NH-U12A ima napram NH-U12S 37% več aluminijastih hladilnih reber in push&pull sistem z dvema ventilatorjema. Kljub masivnejši zgradbi je hladilnik popolnoma kompatibilen z ram in PCI-e režami na LGA 1151 in AM4 platformah. V višino meri 158mm, v širino pa 125mm.

Ob nakupu zraven prejmeš še 6 letno garancijo, namestitvene vijake in Noctua NT-H1 termalno pasto. Priporočena cena proizvajalca znaša kar 99€, kar je praktično cena premijskega NH-D15.

Naša dosedanja testa lahko preverite na spodnjih povezavah:

Ventilatorji: Noctua NF-A12x25
Procesorski hladilnik: Noctua NH-L12S

V naslednjih dneh bomo delili tudi naše mnenje o novincu NH-U12A, saj nam ga je Noctua poslala na test.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime