Moja novica

Facebook

Instagram

Youtube

Discord

Hitrost

V terorističnem napadu umrl tudi bivši Counter Strike profesionalni igralec

Mineva slab teden od grozovitega terorističnega napada v Novi Zelandiji, ki je za seboj pustil 50 smrtnih žrtev, nekaj pa se jih za življenje še vedno bori. Tamkajšna premierka je včeraj naznanila, da bo Nova Zelandija prepovedala tovrstna orožja, v aprilu pa bo zakonodaja tudi dokončno spremenjena.

Če malce obudimo žalostne spomine, je v prejšnjem tednu avstralec Brenton Tarrant iz maščevanja do migrantov v dveh mošejah streljal na tamkajšne vernike, dogodek prenašal v živo in celo izjavil “Subscribe to PewDiePie”. Oglasila se je tudi Brentonova babica, ki je rekla, da je Brenton svoje življenje v večini posvetil igricam in da se nikoli ni zmenil za ustvarjanje družine.

Brenton je bil pred leti tudi na slovenskem letališču na Brniku, kjer je letel iz Turčije a takrat seveda ni imel zapisanega nobenega zločina. Brenton Tarrant je sicer sedaj osumljen le enega umora, a se bo to do naslednjega srečanja na sodišču zagotovo spremenilo. Novozelandska policija je sicer naredila ogromno napako, saj so za edino smrtno žrtev navedli žensko, ki v resnici ni podlegla strelom in je še vedno živa. Policija se je za neljubi dogodek že opravičila in dodala, da bo napako popravila, kako je do tega prišlo pa niso izdali.

Manj sreče pa je imel igričar in celo bivši profesionalni Counter Strike igralec Atta ‘crazyarab’ Elayyan, mož in oče dvoletne hčerke. Elayyan je tako kot vsak teden 15. marca molil v novozelandski mošeji, ko je nanj streljal Brenton Tarrant. Novica, da je bil med žrtvami tudi gamer se je hitro širila na različnih medijih, kjer so začeli z zbiranjem denarja za njegovo družino.

Crazyarab je sicer znan iz igre Counter Strike Source, kjer je igral za ekipo NewType, ki je bila v takratnem času zelo dominanta in je v 15 odigranih turnirjih zmagala kar sedemkrat.


Atta ‘crazyarab’ Elayyan (desno spodaj) na enem izmed turnirjev

Elayyan je po končanju svoje kariere ustvaril svoje podjetje imenovano Lazyworm Apps, ki se je fokusiralo na razvoj aplikacij za Windows Store in so ob enem tudi lastniki aplikacije MetroTube, ki je bila za svoj čas na omenjeni trgovini na samem vrhu priljubljenosti. Poleg svojih igralskih in razvijalskih sposobnosti je bil v mlajših letih tudi reprezantant novozelandske futsal ekipe, kjer je trenerski štab nad novico naravnost zgrožen.

Na strani GiveALittle so torej stekle donacije, ki bodo družini pokojnega zelo pomagale pri premagovanju stiske.

Vaša reakcija na članek?

Arharhttps://hop.si/
Organizator e-športnih dogodkov, pisec e-športnih novic, oboževalec streljačin in igre World of Warcraft.

Sveže objave

Steam v čast praznovanja kitajskega novega leta gosti novo razprodajo

Nekaj časa nazaj smo vam obljubili, da Steam pripravlja novo razprodajo, ki bo iz vas poskušala izcuzati še tiste zadnje zlatnike, ki...

Disco Elysium prejel Hardcore igralni način, ki naredi igro močno težjo

Disco Elysium sem nedolgo nazaj opisal in ob svoji igralni sem strašansko užival. Špilu malce zamerim, saj ima tako napredno oblikovane dialoge,...

Priljubljeni YouTuber Linus razmišlja o upokojitvi

Morda najbolj popularni tehnološki navdušenec na internetu Linus Sebastian je včeraj spočel prenos v živo, kjer je povedal par težkih zadev.

Epic Games ta teden podarja igro The Bridge, naslednji teden pa je na vrsti Farming Simulator 19

Nov teden, nova brezplačna igra na Epic Games trgovini. Prejšnji teden smo se v zastonjski obliki poigrali z igro Horace, danes pa...

Govorice o predelavi Knights of the Old Republic zopet oživele

Dvojec iger Knights of the Old Republic je den tistih izdelkov, ki bi si zagotovo zaslužil predelavo v bolj moderno preobleko. Originalni...

Povezane novice

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!