Kontroverzni Denuvo sedaj ščiti tudi pred goljufijami

Denovo je ime, ki je postalo precej slavno ime na PC trgu, saj gre za DRM zaščito, ki je običajno precej trd oreh za razne piratske skupnosti, ki se neumorno poskušajo prebiti skozi njene prepreke.

Zadeva pa je tudi precej kontroverzna, saj se je pojavilo že veliko poročil o temu, kako zaščita negativno vpliva na strojno optimizacijo igre. Zadnji primer tega je bila igra Devil May Cry V, ko se je na medmrežju pojavila zagonska “exe” datoteka, ki te DRM zaščite ni vsebovala in je dosegala veliko višjo stopnjo sličic na sekundo.

Ne glede na vse zaplete, Denuvo vztraja in se celo širi in njegovo naslednje področje delovanja bo ščitenje iger pred goljufijami.

Storitev se imenuje preprosto Anti-Cheat in ta naj bi preprečila goljufivcem, da bi si v večigralskih igrah pridobili nepošteno prednost.

Za Denuvom stoji podjetje Irdeto, to pa je nedavno izjavilo, da “77% igralcev za vedno zapusti igro, če menijo, da njihov nasprotnik ne igra po pravilih.”

Direktor Reinhard Blaukovitsch je izjavil še: “Goljufanje uniči igre za poštene igralce in ima velik vpliv v e-šport svetu, kjer se igralci potegujejo za bogate nagrade.”

Vse lepo in prav a bojimo se, kako bo to vplivalo na igre, ki posedujejo tako večigralski kot tudi enoigralski del. Bo Anti-cheat potem onemogočil goljufanje tudi v kampanjah? In kako bo to vplivalo na razne modifikacije, ki jih ponuja PC skupnost?

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime