Kontroverzni Denuvo sedaj ščiti tudi pred goljufijami

Denovo je ime, ki je postalo precej slavno ime na PC trgu, saj gre za DRM zaščito, ki je običajno precej trd oreh za razne piratske skupnosti, ki se neumorno poskušajo prebiti skozi njene prepreke.

Zadeva pa je tudi precej kontroverzna, saj se je pojavilo že veliko poročil o temu, kako zaščita negativno vpliva na strojno optimizacijo igre. Zadnji primer tega je bila igra Devil May Cry V, ko se je na medmrežju pojavila zagonska “exe” datoteka, ki te DRM zaščite ni vsebovala in je dosegala veliko višjo stopnjo sličic na sekundo.

Ne glede na vse zaplete, Denuvo vztraja in se celo širi in njegovo naslednje področje delovanja bo ščitenje iger pred goljufijami.

Storitev se imenuje preprosto Anti-Cheat in ta naj bi preprečila goljufivcem, da bi si v večigralskih igrah pridobili nepošteno prednost.

Za Denuvom stoji podjetje Irdeto, to pa je nedavno izjavilo, da “77% igralcev za vedno zapusti igro, če menijo, da njihov nasprotnik ne igra po pravilih.”

Direktor Reinhard Blaukovitsch je izjavil še: “Goljufanje uniči igre za poštene igralce in ima velik vpliv v e-šport svetu, kjer se igralci potegujejo za bogate nagrade.”

Vse lepo in prav a bojimo se, kako bo to vplivalo na igre, ki posedujejo tako večigralski kot tudi enoigralski del. Bo Anti-cheat potem onemogočil goljufanje tudi v kampanjah? In kako bo to vplivalo na razne modifikacije, ki jih ponuja PC skupnost?

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Return to Castle Wolfenstein dobiva oboževalsko predelavo

Skoraj 20 let mineva, odkar smo dobili odlično prvoosebno streljanko Return to Castle Wolfenstein. Ta je izšla ravno v času, ko se...

Crysis Remastered pestijo enake težave z optimizacijo kot original

Predelava prvega Crysisa se kopa v težavah že vse od same najave. Najprej so bili igralci zgroženi nad vizualno podobo, saj ta...

Cyberpunk 2077 bo imel krajšo zgodbo kot The Witcher 3 – znane uradne sistemske zahteve

Večina igralcev se strinja, da je bil The Witcher 3 fenomenalen RPG in ni jih malo, ki so se skozi igranje spustili...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!