Počivaj v miru Google+

Google+ je bil nov neuspešen poskus velikana Google, da se postavi po robu Facebooku in zažene prav svoje socialno omrežje.

Odkrito povedano, mislim da sem zadevo enkrat celo preizkusil, malce zmedeno klikal po povezavah, se vprašal komu je to sploh namenjeno in zapustil storitev.

In očitno nisem bil edini, saj je Google+ nabral kar nekaj uporabnikov, žal pa publika ni objavljala vsebine in je bila interaktivnost že od začetka na psu.

Zato je platforma bolj kot ne životarila vse dokler ni Google oktobra priznal, da je storitev doživela velik hrošč, ki je razkril podatke 500.000 uporabnikov. A to ni še nič, saj so kasneje priznali še eno varnostno luknjo, ta pa je razkrila podatke 52.8 milijonov uporabnikov.

Googlu po temu ni preostalo drugega kot pa da se odloči celotno zadevo izbrisati iz medmrežja. Včeraj je tehnološki gigant pričel z brisanjem vsebine, to pa zna trajati nekaj mesecev. Med tem časom si lahko prenesete vsebino in si jo nekam shranite, Enterprise Google+ računi pa so pred izbrisom varni.

Podpredsednik inženiringa, Ben Smith, je v blog prispevku razkril depresivno dejstvo, da je 90% uporabniške baze storitev uporabljalo manj kot 5 sekund.

Kreiranje novih računov je bilo zaustavljeno 5. februarja, če pa stran obiščete danes, pa vas pozdravi žalostno sporočilo: “Google+ za potrošniške (osebne) račune in račune blagovnih znamk ni več na voljo.”

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime