PewDiePie napaden s strani igralca Wila Wheatona

Par dni nazaj se je na švedskega YouTube zvezdnika Felix Kjellberga, znanega predvsem pod imenom PewDiePie, spravil igralec Wil Wheaton.

Wil je znan predvsem po svoji vlogi Wesley Crusherja v seriji Star Trek: The Next Generation, pojavil pa se je tudi v seriji Big Bang Theory, kjer je igral… No, sebe.

Tipu se je odpeljalo na Facebooku, saj mu je platforma predlagala sledenje PewDiePijevo oboževalsko skupino. Wil je celotno dramo začel z objavo:

“Živjo Facebook. Po eni strani sem vesel, da veš tako malo o meni, saj so mi tvoji algoritmi predlagali, naj sledim rasističnemu, fanatičnemu kupčku dreka. Po drugi strani pa se jebi, ker omogočaš platformo za tega rasističnemu kupčku dreka.”

PewDiePie ima veliko število zvestih privržencev in ti so se seveda takoj odzvali na Willove obtožbe in njegov profil preplavili s komentarji, ki so igralca prisilili, da je najprej poskušal onemogočiti komentarje, kasneje pa je spoznal, da je najbolje, da vse skupaj izbriše.

Pred tem pa je svoje stališče in izjavo poskušal zagovarjati:

“Skozi leta sem iz njegovih ust slišal celo vrsto rasističnih in fanatičnih izjav. Izjava ‘bila je samo šala’ vas ne bo takoj odrešila vseh vaših bivših rasističnih komentarjev. On je rasist in fanatik in lahko ste njegov oboževalec, ampak ne pretvarjajte se, da je nekaj kar on ni, glede na njegove lastne besede.”

Kasneje je Wil objavil nov Facebook status, v katerem je razložil, da je želel najprej samo zakleniti komentarje a tega mu Facebook ni omogočil. Ker nima časa brisati ves sovražen govor, ki se je zgodil pod njegovo objavo, je na koncu izjavo pobrisal. Na koncu je opozoril še starše, če je PewDiePie res oseba, za katero bi si želeli, da jo njihovi otroci spremljajo.

Na koncu Wil izbere pomembne besede: “Izberite prijaznost,” kar je malce čudna izjava, glede na to, da je človek v celi objavi z zmerljivkami napadal Šveda.

Wheaton pa očitno ni edini nasprotnik PewDiePie kanala, saj se je po tragičnemu streljanju na Novi Zelandiji pojavila peticija iz strani Marie Cruz. Ta želi odstraniti “prevlado bele premoči” iz YouTube platforme, katere voditelj naj bi bil ravno PewDiePie. Peticija je zbrala že skoraj 80.000 podpisov, verjetno pa je večina njih prišla iz strani Indijcev, s katerimi PewDiePie bije bitko za YouTube prestol.

PewDiePie se je na Wilovo klevetanje odzval včeraj in sicer v obliki videa, kjer je zanikal vse obtožbe glede rasizma. Povedal je še, da se očitno ljudje spravljajo na njega samo zaradi tega, da bi sebe prikazali v boljši luči kot dejansko so in da ljudje očitno vedno potrebujejo sovražnika.

Dobra novica za Šveda je ta, da trenutno zmaguje vojno proti indijskemu kanalu T-Series in kljub temu, da so ga ti nedavno prehiteli, je PewDiePie zopet prevzel kontrolo in v času pisanja vodi za okoli 447.000 naročnikov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime