Sedaj lahko omogočite ray tracing učinke na GTX karticah

Nvidia je nekaj časa nazaj obljubila, da bodo njihovi famozni ray tracing učinki kmalu postali na voljo tudi za uporabnike, ki si ne lastijo pregrešno dragih RTX grafičnih kartic.

In to se je sedaj tudi uresničilo, saj so včeraj izšli gonilniki 425.31, te pa si lahko snamete preko sledeče povezave ali preko programa GeForce Experience.

Kot je bilo pričakovati z omogočenimi ray tracing učinki ne pričakujte neverjetne hitrosti na GTX karticah. Prav tako nimate ravno velike izbire za testiranje, saj ray tracing podpirajo le Battlefield 5, Shadow of the Tomb Raider, kitajski MMO Justice ter Metro Exodus. Na voljo je tudi nekaj tehnoloških demov kot sta Atomic Hearth ter Reflections iz Star Wars sage.

Nvidia je izdala tudi nekaj primerjalnih testov, iz katerih lahko potegnemo določene primerjave med RTX in GTX grafičnimi karticami. Čeprav znate morda z GTX 1080 Ti na srednjih ray tracing nastavitvah pri Battlefield 5 preseči 60 sličic na sekundo, se pa zadeva se brž spremeni, ko preklopimo na višje nastavitve.

Vseeno je zadeva zanimiva za testiranje in če ne drugega, boste lahko ujeli kak lep posnetek zaslona.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime