Gaming brez izgovorov #3 uspešno izpeljan!

To soboto in nedeljo smo se mudili v največjem nakupovalnem centru v Novem mestu, Qlandiji!

Za dolenjsko publiko smo pripravili zvrhan koš zanimivih gaming užitkov in treba je povedati, da smo bili nad odzivom in obiskom kar presenečeni.

Na lokacijo smo prispeli že v petek in sicer zgodaj popoldne, saj je bilo potrebno pripraviti kar nekaj zadev. Po celodnevnem postavljanju je bilo vse nared za soboto in že zgodaj zjutraj so vsi tehnološki pripomočki zaživeli.

Prva naloga je bila uspešno izpeljati finalni del Fortnite turnirja, saj smo nato želeli PC postaje odpreti še vsem ostalim obiskovalcem. Po napetih bitkah smo vendarle dobili zmagovalno ekipo, razvrstitev tekmovalcev pa je bila sledeča:

  1. White (roks0n, Cokei)
  2. pikson (pekochee, TaySon)
  3. SomethingNew (ZuS, Ciceey)
  4. LegitBots (MattXK, xd_Scythe)

Vsem tekmovalcem čestitamo za pošteno igro in upamo, da se srečamo še na sledečih dogodkih.

Po koncu finala, smo vse računalnike opremili s polno Razer opremo (slušalke, miške in tipkovnice) in v večigralsko zabavo se je lahko spustil vsak mimoidoči.

Nobeno presenečenje ni, da so skoraj vsi želeli igrati Fortnite in PC-ji so bili takoj zasedeni. Če dobro pomislimo, noben računalnik skozi dva dni ni počival niti za hip, kar dobro nakaže obleganost naših naprav. Nekaj radovednežev je celo preigravalo alternative kot so Apex Legends, zasledil pa sem tudi nekaj League of Legends navdušencev.

Seveda vsem ne dišijo večigralske zadeve, zato smo za njih pripravili drugo vrsto zabave. Za dirkaške navdušence smo pripravili dva volana, kjer so lahko lovili ovinke v Dirt Rally 2.0.

Ker smo bili na Dolenjskem smo seveda morali nekako vključiti tudi Farming Simulator. Poleg igre smo na mizo privijačili prav poseben volan, ki je izkušnjo obdelovanja polj prestavil na naslednji nivo!

VR je velik del vseh naših dogodkov, zato smo tokrat zadevo malce nadgradili. Postavili smo kar dve virtualni postaji, kjer je na eni čepela naprava Oculus Rift, na drugi pa je bil prisoten HTC Vive Pro. Na obeh napravah so obiskovalci lahko plesali v ritmih igre Beat Saber, ki je naravnost popoln špil za takšne dogodke.

Včasih se človeku paše samo usesti na kavč in poprijeti za kontroler. V te namene je svoj razstavni prostor postavil FEYDOM in na njihovih zložljivih sedežnih se je lahko odpočil vsak obiskovalec, zraven pa še poprijel za kontroler ter preizkusil igre na konzolah PlayStation 4 ter Xbox One, na njih pa so jih čakale igre kot so Outward, Sekiro: Shadows Die Twice, Red Dead Redemption 2, ter PES.

Dogodek je bil v barvah igre Fortnite, zato je edino logično, da na dogodek povabimo najbolj znanega Fortnite igralca v Sloveniji, ta pa sliši na ime Jure Tršan Blond. Fant ima očitno oboževalce po celi Kokoški, saj je podpisoval avtograme in se slikal kot za stavo. Po njegovih besedah se je v enem dnevu slikal več kot stokrat, kar je naravnost zavidljiv dosežek v naši majhni deželi

Na dogodku je bil prisoten tudi UVI Chair, ki je poskrbel za zdravo sedenje naših tekmovalcev ter tudi obiskovalcev. Stolom je družbo delala tudi UVI Desk miza, ki je s svojim elektronskim sistemom dviganja in spuščanja navdušila obiskovalce.

Omeniti je potrebno še Telekom Slovenija, saj so postavili prav svoj prostor, tam pa so kazali prednosti njihovega pametnega, domačega sistema za upravljanja, ki sliši na ime NEO. Pri njih si se lahko zleknil na kavč, gledal TV, zraven pa ti je še prijazna punca prinesla brezplačno kavo po izbiri.

In to je bilo to. Dva dni zabave je minilo kot bi mignil in kar malce žalostni smo bili, ko je bilo potrebno izključiti elektriko. Radi bi se zahvalili vsem partnerjem (Telekom Slovenija, Razer, Feydom, UVI Chair, Logitech ter Colby), ki so omogočili izpeljavo dogodka ter seveda nakupovalnemu središču Qlandia za gostoljubnost. Upamo, da se v njihovih centrih pojavimo tudi v bodoče.

Polno galerijo slik si lahko ogledate na naši Facebook strani in če se najdete na sliki se kar pogumno označite!

Zmagovalca za nagradno igro (plošček) smo obvestili na elektronski naslov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime