Razvijalec Obsidian je delal na grozljivi Aliens RPG igri, ki je spominjala na Mass Effect

Franšiza Alien je v mojem srcu lepo zapisana in prva dva dela veljata za legendarna filmska izdelka, ki sta kljub svoji starosti še danes močno gledljiva.

Po Alienu smo dobili tudi nekaj kvalitetnih iger, kot sta denimo Aliens vs Predator ter Alien Isolation. To sicer ni ravno veliko naslovov in leta nazaj bi lahko dobili še enega, če ta ne bi bil žalostno preklican.

Razvijalec Obisidian Entertainment, ki ga poznamo predvsem po naslovih, kot so Knights of the Old Republic 2 ter Fallout: New Vegas, je namreč njega dni delal na povsem samosvoji Alien igri, ta pa je je nosila podnaslov Crucible.

O naslovu je sedaj malo več povedal njihov bivši zaposleni, Chris Avellone, ki je takrat plodno sodeloval pri temu RPG naslovu, ki naj bi precej spominjal na Mass Effect, le da bi bil močno bolj grozljiv:

“Cel svet je bil bolj nasilen kot Prometheus in okoli je tekalo veliko več Alienov. Postavljalo se je vprašanje preživetja, vladale so mehanike tipa ‘kako pobrati vse surovine in postaviti bazo?’.

“Bilo bi – in to je groba primerjava – kot Mass Effect vendar bolj grozljivo.”

Aliens: Crucible je tako še en naslov, ki je šel po poteh Knights of the Old Republic 3 in se na žalost ni nikoli realiziral v Obsidianovih rokah. Je pa k sreči nekaj časa nazaj izcurljal igralni posnetek, tako da lahko vsaj vidimo, česa ne bomo nikoli igrali.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime