Facebook priznal, da je razkril milijone Instagram gesel

Facebook pušča informacije iz sebe kot črviva ladja sredi razburkanega morja. Dobra dva tedna nazaj smo poročali, kako se je na Amazonovih strežnikih znašla zbirka podatkov, kjer so dom našle zasebne informacije 540 milijonov uporabnikov.

No, očitno to največjemu socialnemu omrežju ni bilo dovolj, saj se je pripetila še ena napaka, tokrat pa so nasrkali nedolžni Instagram uporabniki.

Varnostna napaka je bila sicer razkrita že prejšnji mesec in Facebook je takrat poročal, da je bilo prizadetih nekaj deset tisoč uporabnikov. Sedaj ta izjava ne velja več, saj so bila razkrita gesla milijonov uporabnikov.

Problem je, da bi Facebook moral shraniti gesla v šifrirani obliki. Zaradi napake se to ni zgodilo in gesla so bila shranjena v navadnem besedilu. K sreči se informacije niso pojavile na javnih strežnikih, kot se je to zgodilo prejšnjič, ampak v njihovih internih sistemih. Vseeno pa je dostop do teh podatkov imelo več kot 20.000 zaposlenih pri Facebooku in težko je verjeti, da je prav vsak od njih poštenjak.

Facebook sicer pravi, da je zadevo raziskal in da ni dokazov, da bi bili podatki izrabljeni ali pa da bi do njih dostopil kdo izven Facebooka. Vseeno bodo prizadete uporabnike obvestili, zaenkrat pa uporabnike ne opozarjajo, da si zamenjajo Instagram gesla.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime