Maščevalci v prvem vikendu podrli vse rekorde gledanosti

Da se bodo ob izidu Maščevalcev: Zaključek v kinih gnetlo na tone ljudi, smo vedeli vsi. Da pa bo zadnji del 11 let dolge sage prinesel tako obiskanost je presenetilo vse: od kritikov do celo Marvela.

V prvem vikendu od izida so Avengersi v ameriške blagajne prinesli masivnih in rekordnih 350 milijonov dolarjev. Odlično mu je šlo tudi v mednarodnih vodah in vse skupaj je film v samo petih dneh prinesel 1,2 milijarde dolarjev zaslužka, kar je absolutni rekord.

Rekord prečkanja meje milijarde zelencev je prej držal, kdo drug, film Avengers: Infinity War, ki pa je za doseg tega cilja potreboval 11 dni.

Superheroji so navdušili tudi ves svet, saj so izven meja ZDA pošteno zrušili rekord, ki ga je prej držal Fate of the Furious. Slednji je zaslužil 443 milijonov dolarjev, medtem ko so Maščevalci prodali skoraj še enkrat več vstopnic – njihova številka se je ustavila pri 859 milijonih dolarjih. Veliko je k temu prispevala Kitajska, saj so tam v prvem vikendu obrnili 330,5 milijonov dolarjev zaslužka in s tem porušili rekord na temu trgu.

Avengers: Endgame tako vlada na lestvici najbolj dobičkonosnih filmov, saj je od svojega predhodnika, Avengers: Infinity War zaslužil še enkrat več. Na tretjem mestu stoji The Fate of the Furious, na četrtem Star Wars: The Force Awakens, peto mesto pa si je prislužil Jurassic World.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Šel gledat z zelo malo pričakovanji, odšel ven zelo navdušen. Zelo me je presenetilo da niso v plot toliko fusiral to brezvezno captain marvel aka. da je zaradi nje zdaj vse rešeno. Res priporočam ogled pa četudi si že bil spoilan, ker plot zgodbe je le delček kaj se zgodi v vseh teh 3h urah predvajanja.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime