Danski premier igra Counter-Strike s profesionalci

E-šport z vsakim letom postaja bolj legitimen šport, kjer se obračajo bogate nagrade ter izvajajo spektakularna tekmovanja. Vseeno nanj nekateri gledajo zviška, češ da se ne gre za pravi šport, a tega mnenja zagotovo ni Danska.

Ne samo da ešport podpira javnost, tudi njihova vlada je opazila potencial. Med drugim tudi danski premier Lars Loekke Rasmussen, ki je nedavno obiskal pisarne danske e-šport ekipe Astralis, ki je zelo pomemben tekmovalec v igri Counter-Strike in že dalj časa najboljša ekipa na svetu.

Premier je njihove prostore obiskal kar za dve uri in celo odigral nekaj rund igre. Po njegovih besedah je lahko celotna Danska ponosna na Astralis, saj so lep vzor mlajši generaciji.

“Astralis fantje so definitivno lahko za vzor vsem. Na Danskem veliko mlajših igra igre in glede na statistike, 96% vseh mlajših fantov igra igre vsaj dvakrat na teden. Nahajajo se v kleteh in za zaprtimi vrati sob in starši se sprašujejo, kaj za vraga delajo? Sedaj lhako lahko pogledajo Astralis in vidijo, da gaming v bistvu omogoča spoznavanje ljudi v resničnem življenju. Gre za to, da dobijo pravo dozo spanca, zdravo hrano in fizično aktivnost. Veliko staršev po celi Danski je navdušenih nad dejstvom, da so člani Astralis ekipe vzorniki njihovim otrokom,” je v intervjuju povedal Lars.

Ministrov čas z ekipo Astralis je del nove strategije, kjer bi država lahko posledično več vlagala v e-šport. Njihovo ministrstvo za kulturo že dela na temu, da bi e-šport pri njih lahko bolje regulirali.

Upamo, da se bo danski vpliv preselil tudi med Slovence. Nemara bi lahko na kaki večje tekmovanje, kot bo to naprimer prihajajoči Counter-Strike turnir, ki se bo odvil 25. maja v Ljubljani, povabili tudi kakšno večjo slovensko politično figuro? Šarec, če to bereš, nas prosim kontaktiraj, opremo ti priskrbimo mi in prav zanimivo bi te bilo videti s slušalkami na glavi!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime