Pokemon GO poskrbel za čiščenje smeti

Se še spomnite, ko je igra Pokemon GO obnorela svet?

Prepričani smo, da ste tudi vi tekali po parkih, mestih in podeželju ter lovili te virutalne kosmatince (čeprav niso prav vsi kosmati). Igra je bila deležna tudi veliko kritik, na primer glede varnosti v prometu in podobnih zadev, ampak pustimo to, saj se vedno govori samo slabe stvari.

No, razvijalec Niantic se je odločil speljati prav poseben dogodek, ki bo celotno skupnost pozval k temu, da očisti planet na svetovni dan zemlje in to jim je še kako dobro uspelo.

Številke seveda ne lažejo. Igralci igre Pokemon GO so očistili kar 145 ton smeti v 41 različnih državah. V dogodek, ki je trajal nekaj časa je celotna skupnost vložila preko 41 tisoč ur, pri celotnem dogodku pa je sodelovalo kar 17 tisoč igralcev.

“Naravnost šokirani smo nad vso udeležbo. Tak podvig lepo prikaže, kako lahko ljudje vplivamo na okolje, če sodelujemo skupaj. Igralci so delovali v skupinah, ki so štele tudi do 2500 članov, pridružile pa so se jim cele prostovoljne organizacije in skupaj so naredili nekaj res neverjetnega,” je še povedal Niantic.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime