Hekerji izmaknili 7k bitcoinov v skupni vrednosti 40 milijonov dolarjev

Že kar nekaj časa nismo pisali o kakšnem večjemu napadu na kripto menjalnice, a zatišje ni trajalo predolgo.

Kriptovalute so sicer zabeležile močan padec vrednosti, a so se letos končno pričele stabilizirati in zopet pridobivati na vrednosti. Takoj ko je na kripto planjave posijalo malo sonca, so se zgrnili težki oblaki kot posledica novega hekerskega napada.

Tokrat je nastradalo tajvanska kripto menjalnica Binance, ki velja za eno največjih na svetu. V torek so razkrili, da so zaznali veliko varnostno ranljivost, katero so izkoristili hekerji.

Odtujenih je bilo 7.000 bitcoinov, vsak od njih pa trenutno drži vrednost dobrih 6.000 dolarjev. Skupna vrednost nakradenih kovancev je tako kar 40 milijonov dolarjev.

Predsednik menjalnice Changpeng Zhao je izjavil, da so se napadalci za vdor poslužili različnih tehnik kot so phising, virusi ter tudi druge napadalne metode. Kako točno je napad potekal ni želel razodeti, je pa povedal, da so bile transakcije izvršene na način, ki je zaobšel vse njihove varnostne ukrepe.

Ukradeni Bitcoin kovanci (XBT) bodo poverjeni iz varnostnega sklada, ki obstaja ravno za takšne napade. Zaenkrat je Binance onemogočil polaganje in dvige valut, saj bo preiskava vseh varnostnih sistemov trajala vsaj en teden.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime