Inter-Tech M-908 Infinity-Mirror – Test ohišja | Zrcalce, zrcalce na ohišju povej…

Le nekaj tednov nazaj smo na portalu oči vrgli na enega izmed najcenejših ohišij na trgu, Inter-Tech-Thunder. Za 30€ je slednji vsekakor pritegnil našo pozornost, a po drugi strani je bilo moč čutiti, da se je nekje preprosto moralo varčevati. Tako sem z navdušenjem pristal na test premijskega ohišja izpod rok Inter-Tech in sicer M-908 Infinity-Mirror.

Za dobrih 90€, kolikor zanj želijo, prejmeš 3 RGB ventilatorja, akrilno-aluminijasto stranico in najpomembnejše, zastekljen sprednji del, ki nudi občutek številčnih LED diod.


Tehnične specifikacije

Proizvajalec:INTER-TECH
Tip ohišja:Midi ATX tower
Podpora za matične plošče:Mini-ITX, Micro-ATX, ATX, E-ATX
Notranja vgradna mesta 8,89cm (3,5″):3
Notranja vgradna mesta 6,35cm (2,5″):5 (2, če so vgrajeni 3,5″)
Število razširitvenih mest:7
Priključki:2x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x mikrofon, 1x slušalke
Napajalnik:brez, ATX
Ventilator:Spredaj: 2x 120mm (opcija)
Zgoraj: 2x 140mm ali 2x 120mm (2x 120mm vgrajena, RGB, 3pin-konektor)
Rear 1x 120mm (vgrajen, RGB, 3pin-konektor)

Vodna hlajenja:Spredaj : 240/360mmZgoraj: 280/360mmZadaj: 120mm
Dimenzije (ŠxVxG) v mm:230 x 465 x 470 mm
Barva:črna
Največja kompatibilnost:Največja dolžina grafične kartice: 390 mm
Največja višina procesorskega hladilnika: 165 mm
Dodatno:– sprednja stran z Infinity-Mirror efektom iz kaljenega stekla
– vgrajen RGB trak na tunelu za napajalnik
– RGB-/PWM plošča za do 5 RGB naprav (7 barv, 2 efekta), v kombinaciji z osnovno ploščo s PWM funkcijo do 5 ventilatorjev s 3pin konektorji
– dve ločeni nastavitvi hitrosti za 3 ventilatorje s 3 pin konektorjem
– prostor za diske pod oddelkom za osnovno ploščo z ločenim pretokom
– ločen prostor za 2,5″ za osnovno ploščo
– opcija vgradnje vodnih hlajenj 120mm ali 240mm
– odstranljivi protiprašni filtri zgoraj in spodaj
Garancija12 mesecev
Masa:10,19 kg

Video test


Izgled in dizajn

Čeravno te bolj zanimajo vse funkcionalnosti, morava nekje začeti, da bo vse skupaj imelo rep in glavo.

Torej, najmanj impresiven del vsakega ohišja je nedvomno embalaža. Njena edina vrednost je zaščita produkta. Preprosto je škatla prevelika, da bi jo obesil na polico, kjer bi imela kakršnokoli estetsko vrednost. Če si že kdaj kupil ohišje, veš, da je na obeh straneh varovano s stiropor vsadki in tukaj se tokrat tudi konča.

Prava razlika napram cenenih ohišij je vidna v teži škatle. Pričakovano je bila z več kot desetimi kilogrami presneto težka.

Nekoliko bolj skopo je z dodatki. Dodanih vijakov je le za vzorec, nič drugače pa ni niti z preostalimi bonbončki. Tako se v škatli ob vezicah in odmerjenih vijakih nahaja še dodatek za vertikalno namestitev grafične kartice, kjer bo za uporabo potreben ločen nakup dodatnega adapterja.

Ne bi se motil ob trditvi, da poizkušajo kupca pritegniti z vizualnimi aspekti, medtem, ko je sama funkcionalnost potisnjena malce v ozadje.

Največji vtis ohišje naredi v trenutku, ko ga potegneš iz embalaže. Estetsko gre nedvomno za lepo oblikovano tower varianto in temu nikakor ne bom oporekal. Prednja stran iz kaljenega stekla v vključenem stanju sproža t.i. neskončen efekt, kjer zaradi zrcaljenja dobiš občutek neštetih LED trakov. Ob kopici možnih barvnih nastavitev se ohišje ambientno poda skorajda vsaki sestavi.

Na vidni strani najdeš mešanico jekla in na velikem delu tudi akrilnega stekla. K sreči jo povezava dovolj tesna, da onemogoči nadležen efekt vibriranja. Vsekakor bi raje videl stranico iz kaljenega stekla ali vsaj popolno okno, ampak tudi v tej izvedbi še vedno doseže željen učinek.

Vrh po sredini zaseda s proti-prašno mrežico prepredena zlahka odstranljiva luknjičasta plast, pred njo pa se nahaja tudi nadzorna plošča.

To storiš z rahlim pritiskom na prednji strani.

Odstranjevanje da izjemno zadovoljujoč občutek, saj je izjemno preprosto in hitro. Tako lahko v trenutku dobiš dostop do vrhnjih ventilatorjev, omogoči pa tudi tudi lažjo namestitev vodnega hlajenja brez potrebe po odstranjevanju plastičnih čepov.

Na vrh je mogoče namestiti 3x120mm ali 2x240mm ventilatorje, za zahtevnejše uporabnike sta podprta tudi 360mm in 280mm radiatorja vodnih hladilnikov.

Na prednji strani je prostora nekoliko manj. Nanjo boš lahko namestil do 2x120mm oz. radiator do 240mm, kot je razvidno iz zgornje fotografije. Zrak je doveden preko stranskih rež na levi in desni strani ter preko luknje na dnu, kar bo za veliko večino sestav zadostovalo.

Pozicija nadzorne plošče je standardna, zaradi česar boš imel pri uporabi sprednjih priključkov težave zgolj, če je prostor preveč utesnjen po višini. Ker gre za visoko ohišje sem imel pri svoji mizi tudi sam nekaj težav pri uporabi vrhnjih USB rež.

Na vrhu lahko najdeš gumba za vklop in ponovni zagon, zraven pa se nahajata še 3.5mm priklopa za mikrofon ter slušalke in nenazadnje tudi 2x USB 2.0 ter 2x USB 3.0. Pohvaliti morem dva krmilnika ventilatorjev, kjer lahko izbiraš med tihim, neslišnim in zmogljivostnim načinom. V enega izmed krmilnikov je mogoče priklopiti 2 ventilatorja v drugega pa enega, do 3 ventilatorje torej. Za priključitev je potreben 3 pinski priklop. Več kot očitno je sistem namenjen že vgrajenim ventilatorjem, kar ni nič slabega, saj so vgrajeni ventilatorji dovolj kakovostni za veliko večino uporabnikov.

Prva stvar, ki mi je v trenutku stopila v oči je odsotnost gumiranih čepkov na vodilih kablov. V tem cenovnem razredu sem to preprosto pričakoval. V kolikor uporabljaš napajalnik brez oblečenih kablov ali so ti bolj živih barv jih boš presneto težko skril. Res škoda, ker so odprtine postavljene pametno in omogočajo efektivno skritje kablovja.

Nedvomno neprijetno v oči zbode molex priključek pisanih barv, ki je namenjen napajanju LED RGB plošče na zadnji strani. Ni mi popolnoma jasno, zakaj za molex priključek niso uporabili kablovja črne barve. Gre za manj pomembno napako, saj bo grdavža v celoti zakrila osnovna plošča.

Druga neprijetnost je RGB trak na spodnji strani stranice. S svojo direktno svetlostjo hote ali nehote pritegne preveč pozornosti in je predvsem zvečer moteč. V ohišje je vgrajen in njegova odstranitev ni popolnoma trivialna. Sam bi dosti raje videl efekt difuzne svetlobe, kjer ni direktne izpostavitve.

Ohišje vsebuje pameten krmilnik upravljanja barve ventilatorjev, ki omogoči barvno sinhronizacijo vseh ledic v ohišju. Veseli možnost povezave z osnovno ploščo in nadzor preko tamkajšnje programske opreme – Mystic Light, Asus Aurora itd. V kolikor osnovna plošča nima LED priključka, slednjo nadomesti gumb ob desni stranici. S samim pritiskom bo mogoča menjava med prednastavljenimi enobarvnimi profili – podpore za mešanico barv nameščene ledice žal ne omogočajo.

Zaradi RGB napajalnikov so tudi pri M-908 Infinity-Mirror pustili odprto “okence”, s čimer nimam nobenih problemov. Nenazadnje imajo v svoji liniji napajalnikov tudi Argus serijo, ki se bo ohišju izjemno lepo podala. Podpiram odločitev, da so se na zgornji strani odločili za luknjice, s čimer so uporabniku omogočili, da napajalnik obrne tudi navzgor.

Pena je tukaj za preprečevanje vibracij. Kot priteče se na dnu nahaja snemljiv protiprašni filter.

Napram cenejšemu Intertech Thunder je tukaj kletka za diske pozicionirana pametneje in omogoča namestitev nadstandardno velikih napajalnikov. Tukaj sta še vodili s podporo do dveh 3.5″ oz 2.5″ diskov. Kletke lahko nastaviš na tri različne višine.

Od novodobnega ohišja se preprosto pričakuje nekaj 2.5″ rež, ki v glavnem služijo SSD diskovju. Že res, da sta uporabnikom dostopnejša nova NVME in SATA m.2 formata, ki še dodatno znižata potrebo po priključkih in počasi, a zanesljivo prevzemata trg. Dve 2.5″ mesti se skrivata za nosilcem osnovne plošče.

Za namestitev je potrebno nastavek sneti, vanj privijačiti disk in vse skupaj namestiti nazaj. Nič posebnega torej.

Žal je mačehovsko odmerjen prostor za kablovje. Kljub velikosti samega ohišja ga je namreč zgolj za dobra 2 cm, čeprav ob uporabi vezic in razporeditvi ne bi smel naleteti na probleme. A če kablovja ne misliš vsaj malo razporediti, lahko v trenutku pozabiš na zaprtje zadnje stranice.

Vtisi

Veliko ohišje z veliko potenciala. Žal so se v nekaterih segmentih odločili za “all in” strategijo in se pridružili svetlobnemu cirkusu. Količina dodanih vijakov je sramotno majhna, pa tudi drugih omembe vrednih dodatkov praktično ni. Tukaj je še pomanjkanje skrivalnih gum na režah kablovja in število motečih aspektov že počasi narašča. Ne razumem niti, zakaj niso LED lučk na ventilatorjih in spodnjem delu prevlekli s plastičnim obročem, ki bi svetlobo razporedil in preprečil neprijeten direkten stik z očmi, zlasti če imaš računalnik na mizi (sam sem zaradi njih popolnoma izklopil osvetljavo).

A po drugi strani ima ohišje prekrasen prednji zaslon, prostorno notranjost, obrvi dvigajočo osvetlitev in simpatičen videz. Omogoča tudi namestitev dobršnega dela ventilatorjev, velikih napajalnikov in tudi najdaljših grafičnih kartic. Pretok zraka je dober, posledično s tem tudi temperature komponent. Tako mu brez kljub nekaterim večjim pomanjkljivostim namenim visoko oceno, saj gre za praktično najcenejše ohišje z efektom zrcala z nekaterimi drugimi mikavnimi aspekti. Pred nakupom pa definitivno poglej, če to odtehta nekatere vprašljive odločitve. V tem primeru preveri še Phanteks Eclipse P400S ali NZXT H500. 

Razsodba

(+) Čist, preprost dizajn
(+) RGB osvetlitev z izstopajočim efektom neskončnega hodnika
(+) Masivna izgradnja iz kvalitetnih materialov
(+) Sprednja nadzorna plošča z vsem, kar bi si želel
(+) Podpora RGB sinhronizacije z Asus Aura, MSI MysticLight
(+) Enostaven dostop do zgornjih ventilatorjev
(+/-) Visoka teža bo nekatere motila
(+/-) Osvetlitev bo nekatere motila
(+/-) Odsotnost gumiranih odprtin
(-) Izjemno malo priboljškov
(-) Mačehovski prostor za ureditev kablovja
(-) Akrilna stranica ni najboljše kvalitete glede na ceno

Vaša reakcija na recenzijo?

Povzetek ocene

Klub marsikateri pomanjkljivosti je Inter-Tech Infinity Mirror najcenejše ohišje z efektom zrcaljenja. Na njegov račun se žal pozna nekoliko varčevanja pri ostalih bonbončkih, a vseeno ga uravnovesi s kvalitetno izgradnjo ter zelo izrazito LED osvetljavo. Pred nakupom vseeno raje preleti test, saj znajo nekatere značilnosti ohišja tehtnico prevagati v napačno smer.

Sveže recenzije

Več

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne recenzije

Več
Klub marsikateri pomanjkljivosti je Inter-Tech Infinity Mirror najcenejše ohišje z efektom zrcaljenja. Na njegov račun se žal pozna nekoliko varčevanja pri ostalih bonbončkih, a vseeno ga uravnovesi s kvalitetno izgradnjo ter zelo izrazito LED osvetljavo. Pred nakupom vseeno raje preleti test, saj znajo nekatere značilnosti ohišja tehtnico prevagati v napačno smer.Inter-Tech M-908 Infinity-Mirror - Test ohišja | Zrcalce, zrcalce na ohišju povej...