George RR Martin: “Ne, zadnji dve Game of Thrones knjigi nista še končani”

Na spletu krožijo govorice o zadnjih delih knjižne serije Pesem ledu in ognja. Ta trenutno obsega 5 knjig in sicer A Game of Thrones, A Clash of Kings, A Storm of Swords, A feast for Crows ter A Dance of Dragons.

Od zadnjega dela je minilo že dolgih 8 let in od takrat se je na malih zaslonih odvrtela že praktično celotna serija Igra prestolov, zato so se sedaj pojavile govorice, da sta zadnja dela že dolgo tega bila spisana, vendar pisatelj George RR Martin teh ni želel izdati, saj naj bi mu HBO zabičal, da naj počaka na konec televizijske serije.

Na te govorice se je včeraj odzval George in sicer na svojemu blog prispevku. Kakor pravi so govorice čista bedarija in še enkrat je potrdil, da knjigi Winds of Winter ter A Dream of Spring še nista dokončani. Še več, na zadnji knjigi sploh še ni začel delati zato so se zopet pojavile upravičene skrbi, da knjižna serija nikoli ne bo doživela pravega konca.

“Zdi se mi absurdno, da moram to sploh govoriti. Zemlja je okrogla, vrti se okoli sonca, voda je mokra… Moram tudi to povedati? Čudi me, da bi kdo sploh za sekundo verjel tem govoricam. Nimajo nobenega smisla. Zakaj bi leta čepel na končanih knjigah? Zakaj bi moji založniki, ne samo ti v ZDA, ampak povsod po svetu, kadarkoli pristali na to? Ob vsaki knjigi zaslužijo milijone in zamik izida ne bi imel nobenega smisla. Zakaj bi HBO želel, da knjigi ne izideta? Knjige pomagajo pri zanimanju za serijo in enako serija naredi za knjige.”

Celoten prispevek si lahko preberete na njegovi strani, potem pa lahko žalostno pogledate svojo zbirko knjig in ponovno iz njih pobrišete prah.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

  1. Kakor koli, ta sezona je eno samo sranje! Upam, da vsaj to zadnjo sezono ponovijo, če ne pa zadnji dve, ker sta obe bile obupno posneti. Ta zadnja je pa … Dobesedno je pokvarila celotno serijo GoT. Če bi od prve sezone snemali serijo tako kot so to sezono, bi bilo največ 4 sezone. Kako to preskakujejo, ne moreš verjeti. Zadnje epizode se sploh več ne veselim, niti ne vem, če jo bom sploh gledal, ker je živi obup.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime