Lenovo razkril prvi upogljivi prenosnik

Tehnologija upogljivih zaslonov je trenutno najbolj vroča stvar na področju pametnih telefonov. Zato je zaslužen predvsem Samsung, ki je razkril hibrid tablice in telefona, imenovan Galaxy Fold in od takrat želi svoje ekrane zvijati praktično vsako večje podjetje.

Čeprav je Galaxy Fold pri izidu naletel na težave, to ni ustavilo ostalih proizvajalcev, da ne bi napovedali svojih telefonov. Lenovo pa se je ozrl v drugo smer in je tako napovedal prvi prenosni računalnik, ki bo v bistvu hibrid med ogromno tablico in računalom.

Zadeva je zaenkrat v prototipni fazi, upogljivi zaslon OLED pa meri 13.3 inča.

Lenovo pravi, da je prenosnik idealen za vse, ki radi veliko potujejo, a hkrati želijo na dopustu opraviti tudi nekaj dela. Ko je zadeva razprostrta, spominja na ogromno tablico, le da ima v svojem drobovju vso moč prenosnika.

Če želimo stipkati kakšen dokument, tablico upognemo in na spodnji strani zaslona se bo pojavila tipkovnica. Moč je priklopiti tudi Bluetooth tipkovnico ali pa zunanje tipkalo priklopimo preko dveh USB-C vhodov. Seveda lahko “prenosnik” zapremo kot običajni laptop, napravo pa drži zaprta magnetna zaklopka.

Kar se tiče tehničnih specifikacij, Lenovo zaenkrat ostaja skrivnosten. Ve se, da naprava vsebuje stereo zvočnike, baterija pa naj bi napravo poganjala en dan, preden jo moramo spet priklopiti na polnjenje.

Treba je reči, da je prototip hudo zanimiv. Če se nam bo zahotelo branja, bomo tablico držali v odprtem načinu, hudo priročna funkcija prenosnik načina pa bi tudi meni osebno prišla hudo prav. Nikoli namreč ne veš, kako traparijo bo kdaj ušpičil kakšen razvijalec in instantno pisanje novic bi mi takrat prišlo hudo prav.

Naprava naj bi tehtala manj kot kilogram in naj bi bila del serije izdelkov ThinkPad X1.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime