Začenja se Hearthstone Grandmasters sezona

Danes, 17. maja, se začenja prva sezona najvišjega nivoja Hearthstone tekmovanja, imenovana Hearthstone Grandmasters. Kot že ime pove so tu zbrani največji mojstri igre – 48 najboljših igralcev iz treh regij Azije, Evrope in Amerike. Izbrani so bili na podlagi osvojenih denarnih nagrad, 2018 HCT točkah in drugih kriterijih.

Tekmovanje je razdeljeno v dve, osem tedenski sezoni. Svetovno smetano bomo lahko spremljali ob petkih in sobotah, ko se bo odigralo pet 1v1 iger v Specialist formatu (Best of 3) in pa še v nedeljo, ko bo na sporedu šest iger.

Leto se bo zaključilo z velikim finalom, kamor se bosta uvrstila po dva najboljša igralca iz vsake regije in pa dva prvaka kitajskega Golden series prvenstva. Bojevali se bodo za 500.000 $. Igralcem, ki bodo končali na zadnjem in predzadnjem mestu v regiji pa sledi izločitev.

Sprememba v sistemu omogoča, da bomo lahko vsak vikend spremljali najboljše igralce posameznih regij v medsebojnih spopadih.

Kdo pa se je sploh uvrstil v ligo? Med bolj zvenečimi imeni so zagotovo Thijs, Kolento, Hunterace, Firebat in Dog. Ostale igralce najdete tukaj.

Azijska regija je sezono že otvorila, evropski boji pa se bodo začeli ob 16.00 uri. Na spodnji sliki vidimo današnji spored, dostopen tudi tukaj. V kolikor bi želeli videti specialist kupčke, ki jih bodo tekmovalci igrali, kliknemo na info ikono. Tam bomo videli kaj so igralci pripravili, na koncu nas čaka tudi »copy deck code« gumb, ki nam omogoča, da lahko takoj preizkusimo njihove stvaritve, seveda, le če ta iste karte imamo tudi sami v svoji kolekciji.

Vabljeni navijati za vašega favorita!

Vse ostale informacije o Grandmaster sistemu so na voljo tukaj. Priporočljivo pa je tudi branje zadnje objave, kjer je govora o Hearthstone svetovnem prvenstvu in pa Specialist formatu, s katerim morate biti seznanjeni, če želite spremljati Grandmaster sezono.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime