Minecraft je morda postala najbolje prodajana igra v zgodovini

Minecraft je postala že legendarna igra in je eden od naslovov, ki je dodobra spremenil igričarsko industrijo.

Premisa naslova je precej enostavna: imaš ogromen svet v kateremu daš svoji domišljiji prosto pot in zgradiš lahko karkoli ti srce poželi. Preprosti grafiki navkljub je igra hitro prevzela srca mnogih igričarjev in pred kratkim je Minecraft praznoval že svoje deseto elto obstoja.

To priložnost je izkoristil Microsoft, ki si trenutno tudi lasti to znamko, in razkril koliko kopij igre je v vsemu temu času našlo pot v roke navdušenih igričarjev.

Minecraft je v desetih letih prodal kar 176 milijonov kopij, v kar so upoštevani prodani izvodi za vse platforme kot so PC, Xbox ter mobilne izvedenke. To dejansko pomeni, da obstaja velika možnost, da je Minecraft postala najbolj prodana igra vseh časov.

Edini, ki se mu lahko postavi po robu, je legendarni Tetris in zanj na žalsot ne obstajajo uradne številke, saj je izšel v toliko izvedenkah, da lahko na temu mestu samo ugibamo. Prodajne številke segajo od 170 pa vse do 425 milijonov prodanih kopij, kar naravnost nora prodajna razlika. Vseeno pa je Minecraft prvi, ki ima potrjene, uradne številke zato ga lahko navsezadnje okronamo za šampiona.

Če Minecrafta do sedaj še niste preizkusili, se lahko poslužite nedavne brezplačne verzije, ki jo lahko igrate kar v vašemu brskalniku.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime