Največji streamerji za uro igranja najnovejših iger računajo 50.000 €

Nobena skrivnost ni več, da največji streamerji Twitcha finančno niso ravno reveži. Nasprotno, marsikateremu izmed njih se na poti do banke smeje, saj preko sponzorskih dogodkov zaslužijo v eni uri več kot je letna plača navadnega smrtnika.

Na spletni strani Kotaku se je pojavila zanimiva reportaža, kjer so bile razkrite nekatere številke zaslužkov največjih streamerjev.

Direktor podjetja Online Performers Group, ki zastopa nekatere večje streamerje, je tako povedal, da nekateri njihovi streamerji za uro igranja zaslužijo 50.000 €, številke pa segajo celo v milijone, če gre za primer dolgoročnega sodelovanja. Eden od založnikov je njihovi stranki najprej ponudil 60k za uro igranja, a je ta prvotno ponudbo zavrnil. Založnikova naslednja poteza je bila, da je streamerju ponudil prazen ček, kamor bi samo moral napisati svojo vsoto, a je tudi to zavrnil.

Seveda se takšne igre lahko igrajo samo večji založniki tipa Elctronic Arts, Ubisoft ali pa Activision. Že nekaj časa nazaj se je pojavila govorica, da naj bi EA plačal Ninji milijon zelencev samo zato, da je igral in na Twitterju omenil igro Apex Legends.

Takšna je pač realnost in če želiš dobro prodajo svoje igre, boš preprosto moral poskrbeti, da se nahaja na vrhu Twitch lestvice. Še posebej to velja za večigralske naslove, saj so ti še bolj odvisni od dobre besede največjih streamerjev. Na temu področju malce slabo trenutno kaže slovenski igri Mordhau, ki jo trenutno gleda le slabih dva tisoč gledalcev, se pa kljub temu še vedno zelo dobro prodaja na Steamu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime