Prispela je nova generacija VR naprav: Oculus Rift S in Oculus Quest sedaj na voljo

Dolgo smo čakali na novo generacijo VR naprav. No, morda bi lahko kdo označil HTC Vive Pro kot naslednjo stopnjo VR izkušnje, a tega si lahko privoščijo samo tisti, ki si nos brišejo z 20 evrskimi bankovci.

Za tiste z bolj plitvimi žepi pa sta včeraj izšla dva povsem nova izdelka, nosita pa ime Oculus Quest ter Oculus Rift S.

Slednji se ima za pravega naslednika Rifta, saj ga lahko priklopimo v naš PC, za svoje delovanje pa zahteva precej manj komplikacij.

Prisoten je namreč samo en kabel, ki potuje iz očal v vaš DP in USB vhod, poleg tega pa ima senzorje vgrajene že v očala. Ločljivost je bila napram predhodniku malce nadgrajena in sedaj bomo čez vsako oko gledali resolucijo 1280×1440 (prej 1200×1080), bo pa osveževalna frekvenca manjša, ki je po novem 80Hz (prej 90Hz). Prav tako bomo na novejši napravi v virtualnost dostopali preko LCD zaslona.

Oculus Rift S si lahko privoščite na Amazonu in sicer za ceno 449 €.

Drugi izdelek iz njihovih vrst se imenuje Oculus Quest in gre za povsem brezžično izkušnjo. To pomeni, da za igranje ni potrebno imeti PC-ja, niti vam ni treba postavljati senzorjev. Preprosto si natakneš očala, primeš kontrolerje ter igraš!

Naprava je zasnovana na Android sistemu, poganja pa jo procesor Qualcomm Snapdragon 835. Kljub temu, da Quest ni tako močan kot njegov bratec S, ima višjo ločljivost ter OLED zaslon. Ta meri 1440×1660 pri vsakemu očesu, je pa osveževalna frekvenca še nižja, saj teče pri samo 72Hz.

Oculus Quest si prav tako lahko privoščite na nemškem Amazonu in to v dveh različicah. 64GB inačica vas bo oštela za 449 €, za 128GB pa boste odšteli 549 €.

Zanimivo bo videti, kako se bo glede na konkurenco obnesel Valve. Njihova nova VR naprava Index, ki bo zase zahtevala še enkrat višjo ceno, a obljublja 144Hz zaslone ter bolj napredne kontrolerje. Videli bomo naslednji mesec.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime