Huawei prejel še en hud udarec, tokrat na področju strojne opreme

Kitajsko podjetje Huawei trenutno prejema boleče udarce iz vseh strani.

Najprej se je zaradi njihovega vohunjenja na njih spravila ameriška vlada in podjetju prepovedala sodelovanje z ameriškimi podjetji. Temu je sledil Google in po novem Huawei ne bo smel več uporabljati njihovih Android aplikacij tipa Gmail ali pa PlayStore, kar je seveda hud udarec za vse njihove bodoče potencialne stranke.

Danes pa jih je doletel še en udarec in sicer iz strani britanskega podjetja SoftBank, katero stoji za proizvodnjo čipov in tehnologijo ARM.

Ti čipi so sestavni del samega telefona in jih je zelo težko oziroma praktično nemogoče nadomestiti. Huawei bi moral razviti povsem svojo tehnologijo in proizvodne procese, kar je hudimano drag in počasen postopek. Sicer bodo njihovi bodoči izdelki še prejeli novi procesor Kirin 985, saj je razvoj tega praktično končan, za vse naslednje proizvode izpod ARM čipov pa se lahko gladko obrišejo pod nosom.

Huawei naj bi si pridno nabiral zaloge in te naj bi jih držale na operativni ravni od treh mesecev do enega leta. Vendar bodo te rezerve slej ali prej pošle in Kitajec se bo enkrat moral soočiti s pomanjkanjem sestavnih delov.

Kitajsko podjetje se je tako znašlo v hudih škripcih. Prepoved Androida se še da nekako preplezati, saj lahko še naprej uporabljajo odprotokodne sisteme, povsem druga štorija pa je na področju strojne opreme, kjer bodo brez ameriške tehnologije tenko pisali.

Baje pa so Kitajci že razvili svoj novi operacijski sistem, sliko tega pa lahko vidite spodaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime