SteelSeries spočel tipkovnico, pri kateri lahko prilagajamo globino tipk

Če ste kolikor toliko redni uporabnik PC-jev, zagotovo uporabljate mehanično tipkovnico. Te so postale sestavni del vsake delovne in igričarske izkušnje in ko enkrat preizkusiš membransko tipko, se težko vrneš na cenejše, optične izvedenke.

Danes imamo na trgu veliko različnih rešitev in stikala teh tipkovnic se med sabo precej razlikujejo. Se pa tu pojavi težava, saj so nekatera tipke bolj občutljive in hitreje zaznajo pritisk, nekatere pa delajo ravno obratno.

Oboje ima svoje prednosti. Bolj občutljiva stikala so odlična denimo za igre, kjer želimo majhno zakasnitev pri izvedenem pritisku. Zna pa biti to moteče pri delu in prevelika občutljivost zna hitro privesti do zatipkanih besed.

SteelSeries je ravno zato razvil povsem novo verzijo stikal, ki jih imenuje OmniPoint. Čar teh tipk je dejstvo, da delujejo na principu magnetnih polj in tako lahko do milimetra točno zaznajo razdaljo, ko je tipka pritisnjena. In te finomehanične razdalje lahko nadzoruje vsak uporabnik.

Prilagodimo lahko vsako tipko med razdaljami 0,4mm pa vse do 3,6 mm, nastavljamo pa lahko vsako tipko posebej. Tako lahko za boljšo gaming izkušnjo nastavimo kombinacijo tipk WASD na večjo občutljivost kot pa ostale. Preko programske opreme lahko tudi nastavimo samodejno prilagajanje tipk, glede na zagnano aplikacijo. V praksi to pomeni, da zaženemo Word in so tipke manj občutljive, ko pa poženemo igro, se tipke samodejno prilagodijo naši konfiguraciji.

Novi tipkovnici se imenujeta Apex Pro in Apex Pro TKL in bosta poleg unikatnih tipk vsebovali še majhen OLED zaslon. Ta nam bo prikazoval zadnja obvestila iz aplikacij ali pa iger.

Apex Pro izide 11. junija za ceno 229,99 €, Apex Pro TKL pa jeseni za 209,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime