Končno! Razvit prvi telefon, ki sprednjo kamero skriva pod zaslonom!

Če kaj spremljate razvoj pametnih telefon, potem se zavedate, da smo v zadnjih letih glede mobilnikov prejeli kar nekaj inovacij.

V rokah lahko že držimo telefone z zaobljenimi stranicami, vse več pa se vlaga tudi v tehnologijo upogljivih zaslonov, kjer lahko tablico spremenimo v telefon in obratno.

Kljub vsem tem napredkom, pa so vse pametne naprave vsebovale eno pomanjkljivost. Vsak telefon in tablica morata danes na sprednji strani vsebovati kamero, ki jo bolj poznamo pod imenom “selfie” kamera. Tu pa je nastopil problem, saj je kamera grdo skazila lepo podobo zaslona in hkrati zavzemala dragoceni prostor.

Razvijalci so to zagato poskušali odpraviti z zarezami, luknjicami ter celo mehanskimi deli, kjer se je kamera sprožila iz posebnega modula. Nikakor pa jim ni uspelo spraviti kamero direktno pod zaslon, brez da bi ob tem naredili nekakšno zarezo na zaslonu.

Podjetju Oppo pa je očitno vendarle kot prvemu preplezati to oviro. Oppo je v preteklosti v svoje modele telefonov Find X, F11 Pro ter Reno 5G vgradil mehanske kamere, tokrat pa jim je uspel revolucionarni preskok.

Zadevo so objavili kar na Twitterju in v videu lahko vidimo zaslon, ki ne vsebuje nobenih zarezic ali lukenj. Ob slikanju se na vrhu pojavi animiran krogec, ki nakaže, kje točno se nahaja kamera in veslo zajemanje sebkov se lahko prične.

Oppo ni razkril, za kateri telefon se točno gre in kdaj bomo lahko zadevo držali v roki. Je pa podjetje znano, da svoje tehnološke izume hitro spravi iz prototipne faze na trg. Držimo fige, da ne bo cena preveč zasoljena.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime