Novi Mac Pro vas bo obral za 6K zelencev, izgleda pa kot strgalnik

Včeraj smo na konferenci Worldwide Developer Conference 2019 poleg pogleda na novi operacijski sistem iOS 13 dobili tudi predstavitev povsem novega Apple Mac Pro-ja.

Oblikovno zna ta delovna postajica koga spomniti na strgalnik in čeprav je morda dizajn malce vprašljiv, se znotraj skriva pravi monstrum.

Mac Pro namreč vsebuje precej impresivne komponente. Za procesorsko moč bo poskrbel 8-jedrni Intel Xeon, za spomin pa kar 32 GB pomnilnika. Pri shranjevanju podatkov se bomo lahko poslužili 256 GB SSD diska, za grafiko pa bo skrbela grafična kartica Radeon 580X.

Sistem bo vseboval tudi posebno Applovo kartico Afterburner, ki bo sposobna predvajati tri 8K video posnetke istočasno. Mac Pro bo vseboval tudi IO kartico, na njej pa našli dva USB-A vhoda, dva Thunderbold vhoda ter dva Ethernet vhoda. Take so nekako osnove, ki pa jih lahko uporabniki lahko močno dogradijo.

Mac Pro namreč veliko stavi na prihodnost in nadgradnje, tako da boste lahko isti stroj dodatno nadgrajevali še leta po izidu.

Xeon procesor lahko nadgradimo na 28-jedrnika, strojček pa podpira 6-kanalni 2933MHz ECC pomnilnik, katerega lahko vgradimo v 12 DIMM rež. Tako lahko v Mac Pro-ja zapakiramo kar 1,5 terabajtov pomnilnika, močno pa lahko nadgradimo tudi grafično plat.

V osnovnem modelu grafiko poganja Radeon 580X, tega pa lahko nadgradimo na Pro Vego VII. Če želimo še več moči, lahko dodamo še tri Vega VII grafične kartice, da pa bo vse skupaj potekalo tako kot mora in da bodo grafične kartice med sabo pravilno komunicirale pa bo poskrbela Applova tehnologija Infinity Fabric Link.

Osnovni sistem vas bo tako oštel za okoli 6.000 dolarjev, treba pa je vedeti, da ta sistem ni namenjen navadnemu uporabniku ampak prej podjetjem, ki delajo v filmski ali pa igričarski industriji. Njim se ta cena niti ne zdi absurdna, medtem ko bi navadni smrtnik moral za to prodati vsaj svojo tretjo ledvico.

Novi Mac Pro lahko pričakujemo v jeseni 2019.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime