Blood & Gore – kvalitetna VR akcijada

Ne vem za vas, ampak osebno vsake toliko dobim pravo željo, da si ogledam film, ki ne cilja ravno na globoko štorijo, ampak samo na grobo akcijo. In včasih si zaželim, da se ta akcija preseli iz tipičnih ulic Združenih držav v bolj britanski okoliš.

Ravno za to akcijo poskrbijo gangsterski filmi, katere ponavadi režira znani Guy Ritchie, v njih pa velikokrat najdemo igralca Jason Stathama. Toliko bolje potem, da lahko sedaj britansko akcijo in kletvice podoživimo v igri Blood & Truth in to v VR okolju.


Razvojna ekipa: SIE London Studio
Založnik: Sony
Platforme: PS4 VR
Cena: 39,99 €
Datum izida: 29.05.2019


Štorija vas v Blood & Truth ne bo presenetila. Igramo bivšega vojaka, ki se je znašel sredi vojne med dvema tolpama, ki vladajo podzemnim rovom Londona. Čeprav morda zgodba ni ravno napredna in je mestoma kar malce klišejska, vas zna vseeno navdušiti.

Za to poskrbijo odlično odigrani liki, kjer v ospredje stopi vrhunsko zvočno podajanje. VR izkušnje največ stavijo na občutek imerzije, torej na to, da smo res tam in vidi se, da je razvijalec kar veliko napora vložil ravno v ta aspekt.

Prepričljive obrazne animacije so postale že štempelj Sony ekskluziv.

Stranski liki se vam bodo vtisnili v spomin, čemur pripomorejo odlične obrazne animacije, ki prepričljivo izrazijo čustva vsakega karakterja. Na njih se boste dejansko navezali in vmesne sekvence tako ne bodo postale nekaj odvečnega, saj si jih boste želeli ogledati brez preskakovanja.

A pustimo štorijo ob strani, saj je glavni dejavnik VR iger sama igralnost in Blood & Truth je na temu mestu prava mojstrovina.

Samo igranje je sicer sestavljeno iz tračnic: torej igra nas samodejno premika naprej, od nas pa je odvisno, kako bomo določene situacije razrešili. S tem, da igra sama poskrbi za premikanje izgubimo velik del nadzora nad raziskovanjem, vendar Blood & Truth to stori z namenom. Želi poustvariti akcijske sekvence iz filmov in to je tudi igrina glavna naloga, ki ji prepričljivo uspe.

Sama akcija je seveda sestavljena iz dobre doze streljanja, vendar naš lik na sovražnikove metke ni povsem neodporen. Zato se bo potrebno poslužiti kritja in se pametno nagibati iz zaklona, kjer grdavžem vsake toliko v glavo pošljemo eksplozivno presenečenje.

Včasih moramo naše sposobnosti streljanja združiti z našim občutkom za dobro glasbo.

Orožja so standarda: pištole, puške, brzostrelke in SMG-ji. Dobra novica je, da lahko v vsaki roki držimo po eno pištolo in se kot pravi gangster spravimo prerešetati okolico. Na hrbet lahko navesimo še dve različni orožij in iz izkušenj vam lahko povem, da je igranje s puško v tesnih hodnikih prava veselica. Orožja nimajo neomejeno municijo, zato je s strelivom pametno razporejati, za repetiranje pa se lahko poslužimo streliva, ki ga imamo priročno nastavljenega na prsih.

Blood & Truth nas popelje skozi vrsto zanimivih lokacij in treba je reči, da je vsaka od njih pravo veselje za preigravanje. Napotimo se skozi pisarne, umetniško galerijo in celo klub, kjer z eno roko streljamo nasprotnike, z drugo pa skrbimo za DJ mešalko. Sicer je ponavadi pot strogo linearna, a vsake toliko lahko izberemo kakšno alternativno pot, kjer nas čakajo drugi sovražniki in novi obračuni. To nam da dober izgovor za še eno preigravanje, kar je dobra novica, saj je celotna izkušnja dolga samo nekje 6 ur.

Blood & Truth ne špara s krvjo in na nasprotnikih boste lahko prešteli vse realistično upodobljene strelske luknje.

Grafično je špil prava poslastica in res je neverjetno, kako lahko Sony tako dobro izkoristi precej šibko strojno opremo konzole PS4. Ne navdušujejo pa samo teksture, ampak tudi podrobnosti, ki jih je londonski razvijalec vpekel v svoj izdelek. Naše virtualne roke lahko poprimejo in se poigrajo z marsikaterim predmetom, ki samo čaka na eksperimentiranje in v umetnostni galeriji vas zato čaka prava poslastica.

Blood & Truth je tako odlična izkušnja za vsakega, ki si želi v VR okolju preizkusiti dobro akcijo, podprto z zanimivimi sekvencami in vrhunsko oblikovanimi stopnjami. Omejenost premikanja zna včasih malce najedati, saj bi se človek rad včasih tudi premaknil nazaj in relativna kratkost izkušnje zna koga razočarati, a vse skupaj nekoliko omili nižja cena ter res prava filmska izkušnja, ki je na tej stopnji v VR svetu preprosto še nismo dobili.

Vaša reakcija na recenzijo?

Povzetek ocene

Blood & Truth je odlična VR akcijska izkušnja, kjer v ospredje stopijo odlično sestavljene stopnje ter akcijske sekvence, ki bodo poskrbele za dobro dozo adrenalina.

Sveže recenzije

Več

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne recenzije

Več
Blood & Truth je odlična VR akcijska izkušnja, kjer v ospredje stopijo odlično sestavljene stopnje ter akcijske sekvence, ki bodo poskrbele za dobro dozo adrenalina.Blood & Gore - kvalitetna VR akcijada