Shazam lahko od zdaj naprej prepozna pesmi preko slušalk

Popularno aplikacijo Shazam je lani za 400 milijonov dolarjev kupilo podjetje Apple, ki bojuje neprestano bitko z aplikacijo Spootify.

Slednjo dandanes uporablja danes preko 100 milijonov aktivnih naročnikov, medtem ko jih ima Applov Music servis samo mizernih 50 milijonov. Zato je bila ideja nakupa Shazama precej pametna, saj je Apple tako dobil podatke o temu, kaj točno navadni uporabniki iščejo vsak dan in kaj je trenutno popularno. Shazam jim te podatke vsekakor lahko priskrbi, saj ga je do sedaj zabeležil milijardo prenosov, vsak dan pa naj bi skeniral in prepoznal 20 milijonov pesmi.

Aplikacija pa je imela do sedaj eno precej veliko težavo, saj ste za prepoznavanje pesmi morali to najprej predvajati preko zvočnika. Nova funkcija, ki se imenuje Pop-up, pa omogoči prepoznavanje štiklcov preko slušalk. Tako lahko pridobite naslov pesmi brez da bi morali ugasniti denimo YouTube aplikacijo, saj se vam bo na ekranu izrisala lebdeča ikona. Ta vam nato napiše naslov pesmi, prikaže pa lahko celo besedila trenutno predvajajočega komada.

Glede na to, da je lastnik Shazama Apple, je malce smešno, da je posodobitev trenutno na voljo samo Android uporabnikom. Problem leži v temu, da je Apple precej bolj strog do aplikacij, ki delujejo v ozadju in “prisluškujejo” uporabniku. No, vsaj bolj strog je postal zdaj, kar je tudi logična posledica njihove zadnje kontroverzije.

Android uporabniki tako samo posodite Shazam aplikacijo, novo funkcijo pa lahko vklopite v nastavitvah.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime