EA: “To niso loot boxi ampak mehanike presenečenja”

Electronic Arts oz. krajše EA je eden najbolj glasnih zagovornikov osovraženih “loot boxov”, ki so se tako usidrali v igričarsko industrijo in postali tako neslavni, da je morala ukrepati celo vlada.

EA preko tega sistem služi ogromne denarce, še posebej v igri FIFA, kjer jim kupovanje fuzbalerjev za sestavo ultimativnega moštva prinese več kot pa sama prodaja igre.

V preteklosti pa so svojo gonjo po zaslužku odnesli že predaleč, kar je bilo še posebej očitno pri neslavnem Battlefrontu 2, kjer so naleteli na tako negativen odziv, da so bili primorani popolnoma predrugačiti večigralski aspekt igre.

V Evropi so se pojavile skrbi, da kupovanje loot boxov spada pod hazardiranje, zato so kupovanje vrednostnih skrinjic nekatere države kot so Belgija in Nizozemska enostavno prepovedali.

Sedaj je podobno preiskovalno akcijo glede hazardiranja in odvisnosti sprožilo tudi Združeno kraljestvo in pri zasedanju je par besed povedal tudi predstavnik EA-ja, Kerry Hopkins.

Kerry pravi, da ti naključni nakupi v njihovih igrah sploh niso “loot boxi” ampak bolj mehanike presenečenja. Vse skupaj je primerjal s Kinder jajčki, kjer nikoli ne vemo, kaj bomo dobili ob nakupu jajčastega presenečenja.

Njihove igre naj bi implementirale vse te mehanike na način, ki naj bi bil etičen in zabaven in naj ne bi vodil do odvisnosti od hazardiranja.

Celotno zasedanje si lahko ogledate spodaj, na sledilni ploščici ciljajte na 15:43:15.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime