Larian draži z vrnitvijo Minsc in Booja v Baldur’s Gate 3

Baldur’s Gate je RPG serija mojega otroštva in če me vprašate česa se najbolj spomnim iz drugega dela, je to zagotovo stranski lik Minsc ter njegov zvesti hrček Boo.

Baldur’s Gate franšiza se je vedno bavila z dokaj resnimi temami, a vseeno je vse to vsake toliko razbila dobra dozica humorja. Spomnim se nespretnih čarovniških vajencev ter nesposobnih vaščanov, vidno vlogo pa je igral tudi Minsc. In ta gologlavež ter njegov hrček se znata pojaviti tudi v nedavno napovedanemu tretjemu delu.

Na temu dela razvijalec Larian, ki ga poznamo predvsem po seriji Divinity: Original Sin. Pri teh igrah je precej izstopala komedija in smešne situacije, ki pa nekako ne sodijo v Baldur’s Gate.

Šef studia Swn Vincke pa je v nedavnemu intervjuju povedal, da bo sicer še vedno prisotno nekaj humorja, a veliko manj kot v Divinity naslovih.

“Igra bo veliko temnejša in bolj resna. Ampak resne teme delujejo veliko bolje, če je v njih prisotno nekaj humorja in Dungeons & Dragons stavi veliko na zabavanje ob namiznih igrah. Tako, da bodo prisotne stvari, ki vas bodo nasmejale. Če pogledate, kaj je storila peta edicija, lahko vidite, da sta Boo ter Minsc in celo Bhaal še vedno prisotni. Kaj se bo zgodilo z njimi? Videli boste pri igranju BG3.”

Baldur’s Gate 3 še nima datuma izida, zato si lahko še enkrat pogledamo edini napovednik.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime