Wolfenstein: Youngblood je prva igra v seriji, ki se bo v Nemčiji pojavila brez cenzure

Nemčija je precej občutljiva na Wolfenstein igre. Špili se namreč vrtijo okoli okultnega nacizma, kjer ne manjka svastik, zlobnih vojakov in Adolfa Hitlerja.

Wolfenstein naslovi so sicer izhajali tudi v Nemčiji, a so bile igre zaradi njihovih zakonov močno cenzurirane. Lani pa so prišle spremembe pri njihovi ocenjevalni komisiji USK, katera je odločala, kaj točno spada pod cenzuro in kaj ne.

Vendar pa se komisija odloča za vsak izdelek posebej in založnik Bethesda do nedavnega ni vedel, ali bo nova Wolfenstein igra, podnaslovljena Youngblood, v Nemčiji dovoljena v necenzurirani obliki.

Zato je razvijalec istočasno delal na cenzurirani in necenzurirani verziji, nemški igralci pa bodo lahko izbirali med njima. Nasilje in količina krvi bo pri obeh enaka, razlika je le v temu, da bodo v cenzurirani verziji odstranjene vse reference na nacizem.

Žal pa izgleda, glede na Bethesdin nemški forum, da bo necenzurirana verzija na voljo samo v angleščini in ne v njihovemu domačemu jeziku. Je pa to vseeno pomemben premik v njihovi kulturi dojemanja elektronske zabave.

Wolfenstein: Youngblood izide 26. julija 2019.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime