Marion Stokes – ženska, ki je 33 let neprekinjeno snemala televizijo in zato porabila preko 70.000 videokaset

Leta 1979 je Afroameričanka z imenom Marion Stokes gledala televizijo. Spremljala je krizo s talci v Iranu in zadeva ji je bila tako zanimiva, da jo je posnela na videokaseto. To je bil njen prvi, a še zdaleč ne zadnji posnetek.

S snemanjem televizije je nadaljevala, saj ni zaupala tradicionalnim medijem in je želela vse videno ohraniti na kasetah. Pri snemanju je uporabljala več videorekorderjev, ti pa so snemali 24 ur na dan.

To početje je nadaljevala dolgih 33 let in to brez prekinitve. Ustavila se je šele leta 2012, ko se je njena življenjska ura ustavila. V temu času je napolnila kar 70.000 videokaset, te pa danes veljajo za pravo televizijsko zgodovino. Na kasetah najdemo ogromno vsebine, od reklam, do političnih spletk, pogovornih oddaj in najbolj pomembnih trenutkov, ki so se zgodili na svetu v treh desetletij.

Vse te kasete je prejela spletna stran The Internet Archive, ki naj bi poskušala vse posnetke digitalizirati in jih tako postaviti na ogled vsem. To počnejo že nekje od leta 2013, a žal teh posnetkov še niso postavili na voljo vsem.

Si pa lahko na Tumblerju pogledate nekaj slik iz posnetkov, pred kratkim pa je bil spočet tudi zanimivi dokumentarec RECORDER The Marion Stokes Project. Ta prikaže celotno zgodbo te hudo zanimive ženske, žal pa film trenutno kažejo samo po festivalih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Hudo. Lahko bi si mislil, da je ta ženska bila malo čudna, a ob enem pa si mislim, da je shranila odlično zbirko razvoja televizijske vsebine skozi desetletja.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime