DDOS napadalec dobil 2 leti zaporne kazni ter 95.000 $ globe

Nekaj let nazaj, natančneje med 2013 in 2014 je možakar z imenom Austin Thompson precej zagrenil življenje igričarski skupnosti. Tip je bil odgovoren za kar nekaj nadležnih DDOS napadov, ki so onesposobili strežnike večjih razvijalcov.

Med temi se je nahajal tudi Sony Online Entertainment, kateri je njega dni skrbel za MMO naslove, od takrat pa se je podjetje preimenovalo v Daybreak Games.

Takšni napadi lahko zaradi izpadov strežnikov ustvarijo ogromno denarne škode in sprožila se je preiskava. Ta je sedaj končana in Austin Thompson je priznal krivo za “poškodovanje zaščitenega računalnika”.

Priznal je tudi, da je nadzoroval Twitter račun DerpTrolling, preko njega pa je napovedoval bodoče napade ter prikazoval slike posledic njegove škode. DerpTrolling je prevzel odgovornost tudi pri napadih na World of Warcraft, Windows Live, 2K in PlayStation Network strežnike, a ti se niso pojavili v obtožnici proti Thompsonu, saj so se zgodili eno leto po njegovih priznanih napadih.

Austin Thompson bo svoje kibernetične vragolije drago plačal. Sodnik mu je prisodil 2 leti zaporne kazni, podjetju Daybreak Games pa bo moral plačati 95.000 dolarjev škode.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime