Razvijalci bi raje, da njihove igre piratizirate kot pa kupite na G2A

Popularna spletna trgovina G2A se je zopet znašla na slabemu glasu. Na negativni noti se je znašla že večkrat, tokrat pa so se na njih spravili kar sami razvijalci.

Na njih se je spravil Mike Rose, ki je doživel napad besa zaradi Googla. Pri iskalnemu nizu za njegovo igro so se namreč pojavili G2A oglasi in če kakšen igralec kupi igro pri njih, razvijalec ne dobi niti enega zlatnika.

Poleg tega je G2A znan po svojemu sivemu trgu dobrin. To pomeni, da včasih prodajalec prodaja ključe, ki bodisi ne delujejo ali pa so kupljeni z ukradenimi kreditnimi karticami. To predstavlja razvijalcu ogromen dodaten strošek. Ne da se morajo potem ukvarjati z igralci, ki jim ne delujejo ključi. Ob ključih, kupljenih z ukradeno kreditno kartico bo oškodovanec zahteval svoj denar nazaj in ta mora iti na koncu iz razvijalčevega žepa.

Tako mora nedolžni razvijalec za tatvino plačati in pri indie skupnosti, kjer šteje vsak nabrani evro, je to ogromen problem.

Mike Ross je zato igralce naprošal, naj raje njihove igre piratizirajo kot pa da bi jih kupili preko G2A platforme. Miku sta se nato pridružila še razvijalec Squid Games ter Rami Ismail, oba z istim zahtevami.

G2A je v preteklosti izjavil, da se bo poboljšal, a temu očitno ni tako.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime