G2A se odzval na obtožbe in se zavezal, da bo oškodovanim razvijalcem povrnil 10x škodo, če to lahko dokažejo

Spletna trgovina G2A je zadnjih nekaj dni pod napadom tako igričarske skupnosti kot tudi samih razvijalcev.

Nekaj od njih je preko Twitterja javno očrnila spletno štacuno in svoje igralce naprošala, naj raje njihove igre spiratizirajo, kot pa da bi jih kupovali preko G2A trgovine. Razlog naj bi bilo dejstvo, da G2A prodaja lažne ključe ali pa so ti kupljeni preko ukradenih kreditnih kartic in tako mora razvijalec veliko napora in časa vložiti v podporo oškodovancem, nekateri od njih pa trdi, da morajo biti tatvine poplačane iz razvijalčevega žepa.

Na svoji strani so objavili dolgo objavo, kjer je razloženo delovanje njihove trgovine. Nekateri razvijalci preko njih prodajajo svoje ključe, tu pa so tudi podjetja, ki od razvijalca pokupijo velik delež ključev in jih dobijo po znižani ceni, nato pa te nalepijo na G2A trgovino.

Presenetljiva pa je njihova izjava glede ključev, kupljenih z ukradeno kreditno kartico. Ti primeri naj bi se sicer dogajali, a naj bi bili zelo redki. Vseeno pa so se zavezali pomagati razvijalcem, zato bodo pri vsaki pritožbi glede ukradenih kod, na pomoč poklicali neodvisno revizijsko družbo, ta pa bo natančno preučila obe strani. Prve tri takšne revizije časti G2A, medtem ko si bodo za naslednje delili stroške z oškodovanim razvijalcem 50/50.

Če bo revizijska družba ugotovila, da so bili ključi kupljeni z ukradeno kartico, bo G2A razvijalcu povrnil vso škodo in to v kar desetkratni vrednosti.

Precej pogumna poteza G2A-ja in očitno se ta slavna spletna štacuna poskuša otresti slabega slovesa, ki jo spremlja že dolga leta. Čakamo samo še naslednji škandal, kjer bo odkrito, da razvijalci svoje lastne igre kupujejo z ukradenimi kreditnimi, samo zato, da nazaj dobijo 10x izkupiček.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

AMZS v igro Assetto Corsa prenesel progo na Vranskem in pripravlja karting turnir z lepimi nagradami

Zagotovo ste se vsaj enkrat do sedaj usedli že v kart dirkalnik in ste se zapodili po nekem dirkališču. Osebno lahko pričam,...

Cyberpunk 2077 napovednik prikaže različne tolpe mesta Night City

Nekaj dni nazaj se je odvila nova digitalna konferenca Night City Wire in kot po navadi smo dobili nove igralne napovednike, ki...

Je piratstva pri PC igrah res konec?

Bitka med pirati in raznimi načini zaščite iger traja že zelo dolgo, dolgo časa. Piratstvo na PC-ju je šlo skozi svoje vzpone...

1 KOMENTAR

  1. Zakaj pa ne … Sem že kar nekaj iger za steam kupil preko G2A … še vse je delovalo. Tudi ključ za eset smart security premium sem kupil za 2 leti za 3 račune za samo 5 evrov … v realnosti bi to stalo okoli 70 evrov ali več … Zakaj bi kupoval dražje, če lahko ceneje? Ne serjem denarja.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!