Instagram vas bo sedaj opozoril, če boste objavili žaljiv komentar

Toksičnost na vseh socialnih platformah je danes postala že stalnica in vsak uporabnik se mora z njimi soočati dnevno, še posebej če ima njihov profil ogromno sledilcev.

Tudi Instagram ni izjema in zato bomo kmalu dobili novo zanimivo pridobitev, ki bo spletne tirane malce zajezila oz. jih vsaj poskušala omejiti.

Umetna inteligenca bo pregledala vse komentarje, ki so v procesu nastajanja in če bo v tekstu zaznala žaljiv ton, vas bo pred objavo opozorila o neprimernosti objave. S tem naj bi žaljivca pripravili do tega, da malce premisli o svojih natipkanih besedah in te morda spremeni v nekaj manj žaljivega.

Uporabniki bodo dobili tudi novo funkcijo “Restrict”, preko nje pa bodo prejeli orodja, s katerimi bodo lahko bolj podrobno nadzorovali prejete komentarje.

Tako boste lahko uporabnika označili z oznako “Restrict”, to pa pomeni, da nadležni sledilec ne bo videl, kdaj ste aktivni na Instagramu, ne bo pa ga obvestilo niti takrat, ko boste prebrali njegovo zasebno sporočilo. Prav tako boste lahko njegove komentarje skrili, tako da ne bodo vidni ostalim uporabnikom, spletni tiran pa za to sploh ne bo vedel.

Instagram novost postopoma omogoča na vseh računih, tako da lahko budno motrite tudi svojega in se podate v boj s spletnimi barabini.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime