Nintendo najavil manjšo in cenejšo konzolo Switch Lite

Danes je Nintendo najavil nekaj, o čemur se je šušljalo že nekaj časa. Gre za izvedenko njihove konzole Switch, ki pa bo v verziji Switch Lite večji poudarek dala na svojo prenosljivost.

Manjši bratec bo precej cenejši, a bo vseboval nekatere pomanjkljivosti. Odstranljivi Joy-Con kontrolerji bodo izostali in Lite bo tako popolnoma statična naprava. Tako nekaterih naslovov, ki se zanašajo na igranje s temi krmilniki ne bodo podprti, razen v primeru, če boste dodatno dokupili Joy-Con kontolerje, k temu pa prištejte tudi polnilnik, saj jih boste nekje morali polniti.

Manjši bo tudi zaslon, ta bo v Lite inačici meril 5.5 inčev, bomo zaradi tega v roke prejeli nekoliko manjšo težo. Lite naj bi vseboval tudi boljšo baterijo, ta pa bo poskrbela od 3-7 ur nemotenega igranja.

Največja razlika proti klasičnemu Switchu je dejstvo, da zadeve ne bo moč priklopiti na zunanje naprave kot so televizorji ali monitorji. Lite bo povsem ročna naprava, zato nekako spominja na njihove pretekle izdelke kot so DS ali antični GameBoy. Kljub temu bodo poleg Joy-conov podprti tudi Pro kontolerji, gizmo pa bo vseboval tudi tehnologije Bluetooth, Wi-Fi ter NFC.

Nova naprava bo na voljo v treh barvah: rumeni, sivi in turkizni.

Gre za priročno napravico, ki bo Nintendove najnovejše igre omogočila tistim, ki radi potujejo in na dopust vzamejo igralne naprave. Poleg tega Lite odlikuje cena, saj vas bo oklestil za vsega 200 € in če vam priklapljanje na TV ni prevelik minus, potem se splača pričakovati 20. september, ko bo naprava tudi uradno izšla.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime