Nvidia izdala orodje za testiranje grafičnih kartic

Na trgu računalniških komponent je trenutno precej burno. AMD je izdal novo serijo Ryzen procesorjev, katerim so družbo delale tudi nove grafične kartice RX 5700 in RX 5700 XT. Tudi Nvidia medtem ne počiva in trenutno si lahko v prodajnih vitrinah slineče ogledujemo prenovljeno serijo grafičnih kartic RTX Super.

Toda, kako točno izmeriti vso moč sveže nabrane tehnikalije? Zato je poskrbela Nvidia, ki je včeraj izdala orodje FrameView.

Preko tega programa naj bi uporabnik lahko natančno izmeril sličice na sekundo ter koliko vsaka igra izkoristi moč grafične kartice. Merimo lahko tudi porabo električne energije, zadeva pa podpira praktično vse grafične knjižice kot so OpenGL, Vulkan ter DirectX.

Čeprav FrameView deluje tako na Nvidia kot tudi AMD izdelkih, pri porabi energije na AMD izdelkih dobimo nepravilne rezultate. Razlog je dejstvo, da AMD API sporoči vrednost med energijo čipa ter energijo matične plošče, Nvidia pa pravi, da se boste morali za prave rezultate obrniti na AMD, saj lahko samo oni sporočijo pravilno vrednosti API-ja.

FrameView naj bi bil bolj natančen od sorodnih orodij, pri testiranju pa lahko pridobimo tudi podatke, ki jih program zapiše v stolpca. Ene vrednosti prikažejo upodabljene sličice (torej tiste, ki se izvršijo na začetku cevovoda in pridejo do grafične kartice) ter prikazane sličice – to so tiste, ki jih dejansko vidimo na ekranu.

FrameView je zaenkrat v beta testiranju, svoj izvod pa si lahko prenesete tule.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime