Disney bi znal kupiti Blizzard Activision

Do nas so prišle govorice, da bi znal Activision Blizzard po zaslugi padca delnic v zadnjih par mesecih postati popoln kandidat za nakup s strani konglomerata Disney. Po besedah Nicka Licourisa, investicijskega svetovalca pri podjetju za finančno svetovanje Gerber Kawasaki Inc., bi bil to velik korak naprej za obe podjetji, ki bi predstavljal potencial za ogromno ekonomsko rast in še marsikaj drugega.

V intervjuju je dejal, da bi združitev Disneyevih televizijskih omrežij in pozicije Activision Blizzarda na ešportni sceni lahko predstavljala odlično priložnost za Disney, ki bi lahko tako izrabil nekatere prepoznavne like iz njihovih filmov in TV serij.

Najboljši nakup je ravno v tem trenutku, saj je delniška vrednost podjetja Activision Blizzard v zadnjih mesecih precej padla in glede na to, da Disney že sedaj sodeluje z njimi pri predvajanju večjih e-športnih dogodkov v igri Overwatch, bi združitev moči definitivno imela dobro podlago.

Seveda bi v primeru realizacije vse skupaj znalo postati presneto drago. Trenutna tržna vrednost podjetja Activision Blizzard namreč znaša blizu 37 milijard dolarjev. Tako lahko zaenkrat le ugibamo, če bo do poteze dejansko prišlo, a vse skupaj bi definitivno znalo postati interesantno.

Si predstavljajte, kaj bi vse skupaj pomenilo za nas igričarje? Verjetno še več novih iger iz Disney sveta, kar niti malo ni slabo, ampak kaj bi to pomenilo za igre izpod okrilja Blizzarda? Štancanje novih iger zgolj zaradi zaslužka, kot to že delajo s filmi franšize Star Wars? Ne, hvala. Raje nam končno dajte Warcarft 4.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime