Sony iznašel klimatsko napravo, ki jo lahko vgradite kar v svojo majico

Smo sredi hude vročine in marsikdo med vami se zagotovo poti, kot da bi ga pekli na žaru. Švic pri nekaterih teče v potokih že v domačemu naslonjaču, toliko huje je potem, ko se mora kak tak nesrečnež odpraviti na žgoče sonce.

Morda pa se lahko vseh teh nevšečnosti rešite z nakupom zanimivega gizma, ki ga je razvil Sony.

Naprava se imenuje Reon Pocket in priročna napravica, velikosti iPhona SE, deluje kot nekakšna miniaturna klimatska naprava.

Za svoje delovanje izkorišča termoelektrični učinek, ta pa se pojavi, ko električni tok spustite med dvema vodnikoma, pri čemer absorbira toploto ali pa jo ustvarja tam, kjer se naprava dotika kože.

Reon Pocket vgradite med svoje lopatice v poseben žep na majici, to pa lahko prav tako kupite od Sonyja. Razvijalec pravi, da lahko naprava zniža vašo telesno temperaturo za 13°C, ali pa jo poviša za 8.3°C.

Reon Pocket lahko preko Bluetootha povežemo z našim pametnim telefonom in tako zlahka reguliramo temperaturo, za polnjenje pa jo priklopimo na elektriko preko USB-C polnilca.

Sony mini klimatsko napravo prodaja za 118 $, kjer dobite zraven tudi eno majico. Obstajata še dva dodatna paketa, kjer zraven dobimo več majic.

Na žalost Sony ne planira Reon Pocketa prodajati izven Japonske, a morda se zna to spremeniti, če bo zanj dovolj velika zahteva.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime