Black Mesa, predelava izvirnega Half-Lifa v moderni grafični pogon, končno dobila zadnje poglavje

Izvirni Half-Life še danes velja za eno najboljših prvoosebnih streljačin in je igra, ki je razvijalca Valve povzdignila med rock zvezdnike igričarske industrije.

Valve danes praktično ne dela več iger, no, vsaj takšnih, ki bi spominjali na njegovo slavno preteklost. Half-Life franšiza je tako žalostno umrla, a k sreči imamo navdušeno oboževalsko skupnost, ki je že dolga leta nazaj pričela s predelavo izvirnega Half-Lifa v moderni pogon igre Half-Life 2.

Modifikacija, imenovana Black Mesa, je že doživela svoj izid, a ne v popolnosti. Manjkalo je namreč zadnje poglavje Xen, kjer se Gordon Freeman poda v vesolje.

Ta del je za izvirnik po mnenju mnogih veljal za najslabši del zato je razvijalec Crowbar Collective v predelavo na temu mestu vložil ogromno časa. Ta čas se počasi izteka, saj je Black Mesa Xen/Gonarch končno izšel v odprti beta inačici.

Ker gre za beto še vedno lahko pričakujete lepo količino hroščev, je pa ekipa lepo optimizirala modifikacijo, tako da zadeva teče brez zatikanja.

Black Mesa se nekoliko razlikuje od ostalih modov, saj je zadevo uradno požegnal Valve in se tako prodaja na Steamu pod cenovno nalepko 17,99 €. Če si igro že lastite, potem vas čaka dodaten korak za preigravanje zadnjega poglavja. V Steam knjižnici nanjo kliknite z desnim gumbom in izberite Properties. Nato izberite zavihek Betas ter izberite Public Beta in vaše igranje se lahko začne!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime