Tudi Trump za nedavni strelski pokol v ZDA obtožuje videoigre

Včeraj smo pisali o precej nepresenetljivemu dogajanju v ameriški politični sferi, ki je za strelski pokol v zveznih državah Texas in Ohio za glavnega krivca obtožila ravno videoigre.

Sedaj se je na vagon obtoževalcev usedel tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki je včeraj podal uradno izjavo glede grozljivega incidenta.

V govoru je povedal, da morajo Američani obsojati rasizem, bigotnost ter belo nadvlado, obregnil pa se je tudi ob nevarnosti interneta. Izjavil je še, da mora družba prenehati s poveličevanjem nasilja, nakar se je takoj spravil nad igre.

“To vključuje nagnusne videoigre, ki so postale nekaj vsakdanjega. Problematična mladina se lahko dandanes na prelahek način obkroži s kulturo, ki poveličuje nasilje. To se mora nehati ali pa omejiti, ukrepati pa moramo takoj.”

V govoru je še predlagal različne reforme na področju zdravstvene oskrbe ter spremembe protokolov socialnih medijev. Prav tako je omenil “red flag” zakone, ki bi onemogočili dostop orožja težavnim posameznikom, želi pa tudi pohitriti izvajanje smrtnih kazni.

Njegov govor si lahko v celoti ogledate spodaj, omemba iger pa se začne pri 27:45.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime