Apple vgradil programsko zaščito baterije, ki preprečuje popravljanje iPhone telefonov iz strani neodvisnih servisov

Apple res ne želi, da bi kdorkoli popravljal njihove naprave. Servis bi morale stranke opravljati samo pri njih, saj tako lahko jabolčnik zaračuna mastne denarce za popravilo.

To je za to eno najbolj donosnih podjetij na planetu očitno pravi zaklad, saj še vedno bije pravno bitko z neodvisnim popravljavcem telefonov na Norveškem, ki jim po zaslužku ne more konkurirati niti približno.

Sedaj so v svoje telefone vgradili novo zaščito, ki neodobrenim servisom še dodatno zagreni življenje pri popravljanju. Tako vsaj poroča servis iFixit, saj je Apple v svoj operacijski sistem vgradil programsko zaščito, ki onemogoči diagnostiko baterije.

Če servis zamenja baterijo, se potihem aktivira ta zaščita. Ko želi potem serviser preveriti stanje baterije na telefonu, ga namesto diagnostične strani pričaka samo sporočilo “Service”.

To sporočilo vztraja na telefonu, pa čeprav nato serviser zamenja baterijo z licenčno Apple baterijo.

iFixit pravi, da je to velik problem za neodvisne servise, saj lahko sporočilo “Service” odstrani samo Apple, ki pa bo nato za popravilo zaračunal veliko več.

Če niste pod garancijo, vas bo menjava baterije pri Applu oklestila od 50 do 70 dolarjev.

Ta nova “posodobitev” je zaenkrat prisotna samo na najnovejših telefonih iPhone XR, XS in XS Max, ki tečejo na operacijskih sistemih iOS 12.4 in iOS 13 beta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime