Apple vgradil programsko zaščito baterije, ki preprečuje popravljanje iPhone telefonov iz strani neodvisnih servisov

Apple res ne želi, da bi kdorkoli popravljal njihove naprave. Servis bi morale stranke opravljati samo pri njih, saj tako lahko jabolčnik zaračuna mastne denarce za popravilo.

To je za to eno najbolj donosnih podjetij na planetu očitno pravi zaklad, saj še vedno bije pravno bitko z neodvisnim popravljavcem telefonov na Norveškem, ki jim po zaslužku ne more konkurirati niti približno.

Sedaj so v svoje telefone vgradili novo zaščito, ki neodobrenim servisom še dodatno zagreni življenje pri popravljanju. Tako vsaj poroča servis iFixit, saj je Apple v svoj operacijski sistem vgradil programsko zaščito, ki onemogoči diagnostiko baterije.

Če servis zamenja baterijo, se potihem aktivira ta zaščita. Ko želi potem serviser preveriti stanje baterije na telefonu, ga namesto diagnostične strani pričaka samo sporočilo “Service”.

To sporočilo vztraja na telefonu, pa čeprav nato serviser zamenja baterijo z licenčno Apple baterijo.

iFixit pravi, da je to velik problem za neodvisne servise, saj lahko sporočilo “Service” odstrani samo Apple, ki pa bo nato za popravilo zaračunal veliko več.

Če niste pod garancijo, vas bo menjava baterije pri Applu oklestila od 50 do 70 dolarjev.

Ta nova “posodobitev” je zaenkrat prisotna samo na najnovejših telefonih iPhone XR, XS in XS Max, ki tečejo na operacijskih sistemih iOS 12.4 in iOS 13 beta.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Twitch je zaradi protestov odstranil TwitchCop emotikon

Ko kakšen večji streamer zažene svoj prenos v živo, pogovorno okno hitro postane poplavljeno z raznoraznimi podobami in branje teh komentarjev je...

Bomo res končno dobili Bloodborne za PC?

Razvijalec FromSoftware je znan po svojih hudo težavnih in tudi močno vzdušnih igrah. Praktično vsak pozna njihovo serijo Dark Souls, poznavalci pa...

Ena najboljših družabnih iger Overcooked je trenutno povsem brezplačna za prevzem

Včeraj smo na Epic Games platformi dobili novo brezplačno igro, žal pa to ni ta, ki smo jo igralci pričakovali. Na splet...

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!