Fortnite svetovnemu prvaku Bughi na dom vdrli policijski specialci

“Swatting” je izraz, ki je v veljavi predvsem v ZDA. Zgodi se takrat, ko nek šaljivec izve naslov streamerja in na policijo poda lažno prijavo, češ da se na temu naslovu dogaja nasilni incident.

Policija se odzove in na naslov pošlje oboroženo policijsko enoto SWAT, ti pa nato vdrejo skozi vrata in ponavadi na smrt prestrašijo rezidenta.

Zadeva se je v preteklih letih precej razpasla in v enem primeru imela tudi tragične posledice, ko je povsem nedolžen prebivalec umrl pod streli policijske enote.

To se je včeraj pripetilo tudi aktualnemu svetovnemu prvaku igre Fortnite, 16-letnemu Kylu “Bugha” Giersdorfu. Ta je včeraj streamal na Twitchu s še dvema prijateljema, ko je proti koncu nenadoma zapustil igro.

Če pozorno poslušate prenos, boste v ozadju slišali njegov glas, ko izreče: “Swattali so me?”.

Na srečo se je vse razpletlo brez posledic. Eden od policistov je namreč poznal njegovo družino, a vseeno je SWAT enota prispela v njegovo hišo z naperjenim orožjem.

“Swatting” se je po ZDA tako razpasel, da je morala uradno izjavo podati sama policija. Vsem znanim streamerjem svetujejo, da svoj domači naslov registrirajo pri policijski območni enoti. Tako se lahko izognejo silovitemu odzivu SWAT enot, saj jih bo sistem opozoril na potencialno lažno prijavo.

Bugho in njegovo reakcijo si lahko ogledate v spodnjemu posnetku.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

AMZS v igro Assetto Corsa prenesel progo na Vranskem in pripravlja karting turnir z lepimi nagradami

Zagotovo ste se vsaj enkrat do sedaj usedli že v kart dirkalnik in ste se zapodili po nekem dirkališču. Osebno lahko pričam,...

Cyberpunk 2077 napovednik prikaže različne tolpe mesta Night City

Nekaj dni nazaj se je odvila nova digitalna konferenca Night City Wire in kot po navadi smo dobili nove igralne napovednike, ki...

Je piratstva pri PC igrah res konec?

Bitka med pirati in raznimi načini zaščite iger traja že zelo dolgo, dolgo časa. Piratstvo na PC-ju je šlo skozi svoje vzpone...

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!