Fortnite svetovnemu prvaku Bughi na dom vdrli policijski specialci

“Swatting” je izraz, ki je v veljavi predvsem v ZDA. Zgodi se takrat, ko nek šaljivec izve naslov streamerja in na policijo poda lažno prijavo, češ da se na temu naslovu dogaja nasilni incident.

Policija se odzove in na naslov pošlje oboroženo policijsko enoto SWAT, ti pa nato vdrejo skozi vrata in ponavadi na smrt prestrašijo rezidenta.

Zadeva se je v preteklih letih precej razpasla in v enem primeru imela tudi tragične posledice, ko je povsem nedolžen prebivalec umrl pod streli policijske enote.

To se je včeraj pripetilo tudi aktualnemu svetovnemu prvaku igre Fortnite, 16-letnemu Kylu “Bugha” Giersdorfu. Ta je včeraj streamal na Twitchu s še dvema prijateljema, ko je proti koncu nenadoma zapustil igro.

Če pozorno poslušate prenos, boste v ozadju slišali njegov glas, ko izreče: “Swattali so me?”.

Na srečo se je vse razpletlo brez posledic. Eden od policistov je namreč poznal njegovo družino, a vseeno je SWAT enota prispela v njegovo hišo z naperjenim orožjem.

“Swatting” se je po ZDA tako razpasel, da je morala uradno izjavo podati sama policija. Vsem znanim streamerjem svetujejo, da svoj domači naslov registrirajo pri policijski območni enoti. Tako se lahko izognejo silovitemu odzivu SWAT enot, saj jih bo sistem opozoril na potencialno lažno prijavo.

Bugho in njegovo reakcijo si lahko ogledate v spodnjemu posnetku.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime