Razvijalec Telltale Games bo zopet oživel

Telltale Games je studio, ki je v svojemu sorazmerno kratkemu življenjskemu ciklu spočel kar nekaj zanimivih naslovov. Med njih lahko prištejemo serije The Walking Dead, The Wolf Among Us ter Tales from the Borderlands. Problem je bil, da je razvijalec pod svoje okrilje vzel preveč dragih licenc in ko se špili niso prodajali, je sledil bankrot.

Ta je vse presenetil septembra 2018, ko je podjetje odpustilo praktično vse zaposlene brez prehodnega opozorila in zaprlo svoja vrata.

Telltale bo pa očitno spet vstal od mrtvih. Ime je kupilo podjetje LCG Entertainment, na čelu novo ustanovljenega imena pa bosta veterana igričarske industrije Jamie Ottilie in Brian Waddle.

Novi Telltale bo po novem popolnoma drugačen razvijalec, saj v ekipi ne bo nobenega bivšega zaposlenega, bo pa vsem odpuščenim ponujena možnost vnovičnega sodelovanja. Prav tako Telltale ne bo obdržal licenc vseh iger, ki so si jih v preteklih letih grabežljivo pridobili.

Tako ne pričakujte nadaljevanja The Walking Dead ali pa dejanske igre Stranger Things. Je pa Telltale vendarle obdržal nekaj pravic do iger in med njih lahko prištejemo The Wolf Among Us in Batman franšize. Prav tako so imajo nekaj kataloga licenc, ki so njihova lastnina kot je denimo franšiza Puzzle Agent.

Vseeno pa je treba novi Telltale jemati z rezervo, saj praktično nimajo nobenih izkušenj pri izdelovanju avantur. Razvojna ekipa bo ostala majhna, razvijalec pa pravi, da ne bodo ponavljali napak predhodnika.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime