Razvijalec Alec Holowka par dni po obtožbah o seksualnemu napadu s strani Zoë Quinn naredil samomor

Tragične novice iz igričarske industrije prihajajo tokrat iz vrst razvijalca Infinite Fall, ki je spočel odlično igro Night in the Woods.

Soustanovitelj studia, Alec Holowka je namreč storil samomor, to pa se je zgodilo le par dni zatem, ko se je znašel pod obtožbami seksualnega napada iz strani razvijalke Zoë Quinn.

Celotna zgodba je prava zmeda in vsebuje kupček izbrisanih Twitter sporočil, ki pa si jih še vedno lahko preberete na sledeči povezavi.

Zoë Quinn je nekaj mesecev delala v igričarski industriji, nato pa jo je nekdo seksualno napadel. Grozil ji je z izgubo vize in morala je držati jezik za zobmi, poleg tega pa je po indie skupnosti razširil govorice, da ga Zoe obtožuje lažnega posilstva. Ta neimenovani osebek naj bi se ji po letih terapije opravičil in Zoe mu je naposled oprostila.

Mesec kasneje naj bi bila Zoë na robu obupa in naj bi razmišljala o samomoru. Takrat jo je skušal potolažiti Alec Holowka in povabil jo je k sebi, kjer bi še s tremi drugimi ustanovili svoj razvijalski studio.

Vendar naj bi Alec izkoristil njeno ranljivost ter jo začel fizično in emotivno izkoriščati. Napadal naj bi jo fizično in verbalno, celo ni ji pustil, da bi sama zapustila ali zapustila stanovanje.

Potem je opisala še druge stvari. Alec naj bi imel divja nihanja razpoloženja, a le ko sta bila sama, vendar naj bi se v družbi pojavila povsem druga oseba. Nato mu je poslala e-mail, kjer je razdrla vezo in Holowka tega ni sprejel mirno. Preprečil ji je dostop do pomembnih indie dogodkov in že takrat naj bi razmišljal o samomoru.

Njene trditve so podprli še nekateri drugi, kot so Grayson Evans, Matt Throson in Aura Triolo, vsi od njih pa so imeli z Alecom in njegovim obnašanjem podobne izkušnje.

Vse to je bilo dovolj, da je razvijalec 28. avgusta z Alecom prekinil vse vezi. Samo tri dni kasneje pa je Alecova sestra, Eileen Mary Holowka, na Twitterju sporočila, da si je njen brat vzel življenje.

V Twitter zapisu je objasnila, da je Alec zaradi svojih težav z depresijo iskal pomoč in da je v zadnjih dneh postal nova oseba. Na koncu je še povedala, da mu je družina poskušala pomagati na vse pretege, a je očitno Alec bil na koncu mnenja, da je izgubil preveč.

V še enemu Twitter zapisu je izjavila, da je njen brat želel Zoë samo najboljše in da naj ljudje ne izkoriščajo te tragedije za nadlegovanje drugih.

Zoe je po Alecovi smrti izbrisala svoj Twitter račun.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime