Facebook razmišlja o skrivanju števila všečkov

Facebook gre po korakih Instagrama, saj ta popularna platforma razmišlja o skrivanju števila všečkov, ki bi jih uporabniki prejeli pri svojih objavah.

Instagram je že začel s testiranjem skrivanja srčkov zgodaj v 2019, koderka Jane Manchun Wong pa je v Facebook Android aplikaciji odkrila kodo, ki namiguje na skrivanje všečkov. To je kasneje Facebook tudi uradno potrdil, s testiranjem pa še ni začel.

Število všečkov in ostalih emotikonov naj bi bilo skrito vsem drugim uporabnikom, natančno število bi videl samo tisti, ki je zadevo objavil. Ostali bi samo videli, da je bila objava nekomu všeč, prikazano pa bi bilo tudi, če je pod všečki kakšen vaš prijatelj.

To je morda za koga precej majhna posodobitev, a zna precej pomembno vplivati na razpoloženje ljudi. Veliko uporabnikov se namreč počuti zanemarjeno, nekatere pa je celo sram, če njihove slike oz. objave ne dobijo dovolj pozornosti drugih uporabnikov. Tako uporabniki potem ne objavljajo stvari, za katere se bojijo, da ne bodo nabrali dovolj prstov navzgor, kar pomeni tudi manj preživetega časa na platformi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime