Nova “deepfake” aplikacija vam omogoča, da lahko svoj obraz naložite v filmske posnetke preko samo ene svoje slike

Na mobilnih telefonih se je pojavila nova aplikacija, ki preko računalniških logaritmov prinese tehnologijo “deep fake” na vsak telefon, ki je zmožen poganjati Android ali iOS sistem.

Aplikacija se imenuje Zao in vam omogoči, da svoj obraz nalepite na filmske igralce in nenadoma se lahko pojavite na krovu Titanika. Brezplačni program je presneto prepričljiv, toliko bolj impresivno pa je dejstvo, da za vse skupaj potrebujete samo eno svojo fotografijo.

To je pred kratkim na Twitterju demonstriral uporabnik Allan Xia, ki je svoj obraz zamenjal z igralcem Leonardom DiCapriom v številnih njegovih filmih, za procesiranje pa je program potreboval samo pičlih 8 sekund.

Aplikacija Zao ponuja par vnaprej pripravljenih filmskih izsečkov, kamor lahko naložite svoj obraz, zato pozabite na to, da boste svoj fris limali na film po izbiri. Razvijalec je verjetno svoje algoritme specifično prilagodil za te kadre za čim bolj realistično izkušnjo. In treba je reči, da je zadeva močno impresivna.

A vsaka stvar nosi svoje minuse. Tako kot se je zgodilo s hudo popularno aplikacijo FaceApp, so se tudi pri Zao pojavile skrbi glede obdelave vaših podatkov. Če so prej vaše fotografije obdelovali Rusi, jih pri Zao hranijo Kitajci, ki so imeli v svojih pogojih navedeno, da lahko z vašimi fotkami počnejo karkoli. Za Zao stoji kitajsko podjetje Momo, ki si med drugim lasti servis za zmenkarije.

Podjetje se je na obtožbe hitro odzvalo in pravijo, da bodo fotografije uporabljene samo za izboljšanje aplikacije in da se bodo fotografije izbrisale iz njihovih strežnikov takoj, ko uporabnik odstrani njihovo aplikacijo.

Sedaj ostaja samo vprašanje, če jim zaupate. Zao aplikacija je zaenkrat očitno na voljo samo za Kitajce, če pa jo uspete usposobiti tudi pri nas, nam to prosim sporočite pod komentar.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Sem jo našel na eni drugi spletni strani … problem je, da za prijavo rabiš telefonsko številko, ki je v sistemu opcija samo kitajska. Tudi začetni koraki so v kitajščini, zato je za enkrat še čisto neuporabna. Takim aplikacijam se je treba izogibati, da se prijavljaš s telefonsko številko, ker potem ni čudno, da dobivaš klice iz tretjih držav v smislu, da si zadel neki loto ali podedoval milijone itd ..

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime